Afbeelding

Corona vragenlijst RIVM en GGD

Algemeen


Waarom dit onderzoek?

Sinds februari vorig jaar hebben we in Nederland te maken met een uitbraak van het coronavirus. Vanwege toenemende besmettingen heeft de overheid besloten dat er vanaf dinsdag 15 december een landelijke lockdown geldt.

Het RIVM en uw GGD willen graag weten hoe mensen met de maatregelen en adviezen omgaan. Hiervoor zijn we in april een onderzoek gestart. Al ruim 100.000 mensen hebben hieraan meegedaan. We vragen nu opnieuw mensen in heel Nederland om onze vragenlijst in te vullen. Hiermee kunnen we kijken of er dingen veranderd zijn in vergelijking met de vorige metingen.

Het onderzoek gaat onder andere over de volgende vragen:Wat vinden mensen van de maatregelen om de verspreiding van corona tegen te gaan?In welke mate willen mensen die maatregelen opvolgen en lukt dat ook?Wat zijn de effecten van de maatregelen op het dagelijks leven en het welzijn van mensen?Om de vragenlijst kort te houden, krijgt u vragen over een deel van deze onderwerpen. Andere deelnemers krijgen weer vragen over de andere onderwerpen. We vragen alle deelnemers naar een aantal persoonlijke kenmerken, zoals leeftijd, geslacht, woonsituatie en gezondheid. Het invullen duurt ongeveer 15 minuten.

Wij hopen van harte dat u bereid bent om de vragenlijst in te vullen.

Resultaten

We kunnen ons voorstellen dat u nieuwsgierig bent naar de resultaten van de eerdere onderzoeken. De resultaten kunt u vinden op www.rivm.nl/gedragsonderzoek/maatregelen-welbevinden.

Research 2Evolve

Het RIVM en de GGD’en werken samen met Research 2Evolve, een onafhankelijk onderzoeksbureau. Het bureau staat borg voor een vertrouwelijke en zorgvuldige behandeling van de onderzoekgegevens.

Toestemming

Als u akkoord gaat met deelname en de vragenlijst invult, dan geeft u onder de volgende voorwaarden toestemming dat wij uw gegevens voor dit onderzoek verwerken:Uw deelname aan dit onderzoek is volledig vrijwillig en u kunt zich op ieder moment zonder opgaaf van redenen terugtrekken uit het onderzoek en uw toestemming intrekken. U wordt met het besluit om met het onderzoek te stoppen niet in uw rechten aangetast.Uw gegevens worden uitsluitend voor het doel van het onderzoek en volgens de geldende privacyverklaring verwerkt.De onderzoeksgegevens worden minimaal 10 jaar bewaard na afronding van het onderzoek.Heeft u vragen of opmerkingen?

Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de servicedesk van Research 2Evolve (servicedesk@r2e.nl). Voor inhoudelijke vragen kunt u een e-mail sturen naar info@rivm.nl.

Nieuws overzicht

Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 3 uur geleden
Afbeelding
Blijf langer sterk 6 uur geleden
De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 22 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 23 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 17 apr, 10:30