Ralph Berk met zijn jongste zoontje, 'ik ga hier nooit meer weg', zegt hij, geef hem eens ongelijk. Foto: RB
Ralph Berk met zijn jongste zoontje, 'ik ga hier nooit meer weg', zegt hij, geef hem eens ongelijk. Foto: RB

Veel liefs uit....Het paradijselijke Phuket

Algemeen

Heel wat Voorschotenaren verlaten ons dorp om zich voor korte of langere termijn in het buitenland te vestigen. Hoe vergaat het hen, hebben zij nog contact met ons dorp en wat missen zij 'in den vreemde'? Het antwoord komt deze maand van Ralph Berk.

Waar woon je vroegen wij hem en sinds wanneer?
'In 2011 ben ik voor mijn werk naar China verhuisd en ik heb daar een kleine 2 jaar gewoond en gewerkt. Daarna ben ik weer teruggegaan naar Nederland. Een paar jaar later ontmoette ik mijn huidige vrouw tijdens een verblijf in Phuket, het was liefde op het eerste gezicht, vanaf het eerste moment ging er geen dag voorbij dat wij elkaar niet hebben gesproken of gezien via de video call. In 2017 ben ik verhuisd naar Thailand, eerst heb ik 1,5 jaar in Bangkok gewoond en gewerkt om vervolgens naar Phuket te verhuizen waar ik nog steeds woon en voorlopig niet weg ga. Mensen die hier geweest zijn weten denk ik wel wat ik bedoel. Mijn vrouw (toen nog mijn vriendin) en ik hadden de keuze om in Nederland te gaan wonen of in Phuket. Met mijn voorliefde voor Azië was die keuze snel gemaakt na vier jaar heen en weer reizen hebben we de definitieve keuze gemaakt.

Hoe ziet je leven er nu uit
Met onze drie kinderen en een hondje wonen fantastisch op 80 meter hoogte op een berg met uitzicht op zee en omringd door natuur, jungle en dieren. Een geweldige plek om te wonen. Ik heb een digital marketing bureau en ben dus druk met websites designen en bouwen en social media campagnes draaien. Ik heb klanten in Azië en ook in Nederland.

Wat mis je uit Nederland/Voorschoten?
Familie en vrienden mis ik het meest. Mijn zoon wordt bijna 2 jaar en ondanks de vele video calls met mijn ouders en zus wil je zeker in deze fase veel vaker met zo'n kleintje bij ze langs gaan. Dat is zeker één van de nadelen van emigreren. Verder mis ik echt wel de vette hap van de snackbar en niet te vergeten een verse haring. Heerlijk en het water loopt me uit de mond terwijl ik dit schrijf.

Blijf je op de hoogte van het wel en wee in Voorschoten?
Zeker, iedere dag bekijk ik het nieuws over Nederland en natuurlijk ook de website van de Voorschotense krant en wekelijks bel ik met mijn ouders. Zo blijf ik goed op de hoogte!

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 41 minuten geleden 2
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 17 uur geleden 7
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 20 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 20 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 23 uur geleden 2