Logo voorschotensekrant.nl
<p>Het kerkhof achter de Dorpskerk is vanaf nu digitaal te verkennen.&nbsp;</p>

Het kerkhof achter de Dorpskerk is vanaf nu digitaal te verkennen. 

(Foto: Kerkhofteam Dorpskerk)
Regio nieuws

Met je mobiel het kerkhof achter Dorpskerk verkennen

Sinds kort is er een heel mooie en vooral interessante manier om het kerkhof achter de Dorpskerk te ontdekken. ‘Je hoeft nu niet meer klakkeloos over het kerkhof te dwalen, de namen te lezen en te denken het zal wel. Nee, vanaf nu kan je met je mobiele telefoon de QR-code aan het hek of op het toegangshekje van het kerkhof scannen en de informatie ophalen’, zegt Willem van Delft namens het Kerkhofteam. 

Je kunt dan kiezen  over welke onderwerpen je wat wilt weten. 

Zo kun je kiezen uit: 

1 Een rondleiding over het kerkhof met beschrijvingen van interessante mensen die hier begraven liggen. Als je rondleiding aanklikt gaat er een wereld uit het verleden voor je open.
2 De historie van het kerkhof. Vanaf de 11e eeuw tot aan de reformatie hier in Voorschoten stond hier een katholieke kerk en dus ook een katholieke begraafplaats. Daarna is er veel veranderd zoals je op deze site kunt lezen. Eeuwen was dit kerkhof de algemene begraafplaats.
3 De groene oase van rust, bomen en planten op het kerkhof. En met platte gronden: wat staat waar.
4 Duizend jaar Dorpskerk Voorschoten.
5 Activiteiten.
6 Verantwoording en
7 For our English guests.

Je kan dus het kerkhof een paar keer rondlopen zonder steeds met hetzelfde verhaal in contact te komen. Er zijn wel een paar regels die men in acht dient te nemen. Zo mag men niet tussen zonsondergang en zonsopkomst op het kerkhof komen. Verder is het altijd vrij toegankelijk. En in tijden van de corona crisis dient men natuurlijk 1,5 m afstand te houden tot andere aanwezigen.

Wij wensen u een rustig en vooral interessant bezoek toe aan dit oude Voorschotense kerkhof. Elke dinsdagmiddag is het kerkhofteam aanwezig.

Namens het kerkhofteam, Willem van Delft

Meer berichten