Op 13 maart om 13.30 uur speelt het carillon van de Dorpskerk o.a. Radar Love van de Golden Earring als eerbetoon aan George Kooymans
Op 13 maart om 13.30 uur speelt het carillon van de Dorpskerk o.a. Radar Love van de Golden Earring als eerbetoon aan George Kooymans Foto: Ellen de Vette

Radar Love, op 13 maart 13.30 uur op het carillon van de dorpskerk

Algemeen

Voorschoten - Het bericht dat George Kooymans, gitarist en medeoprichter van de Golden Earring ongeneeslijk ziek is heeft vele fans van de band geschokt. De ziekte van Kooymans betekent tevens het einde van de optredens van Golden Earring. Op 11 maart a.s. vindt er landelijk een eerbetoon aan George Kooymans plaats. In Voorschoten speelt de beiaardier op 13 maart Radar Love op het carillon van de Dorpskerk.

De Zoeterwoudse zussen Yvonne en Winy van der Geest, Golden Earringfans van het eerste uur, deden een spontane oproep om op donderdag 11 maart, de verjaardag van George Kooymans, om 17.15 uur overal in Nederland Radar Love van Golden Earring te laten horen.

Meerdere leden van de Golden Earring fanclub pakten het idee op en zetten een oproep op Facebook: ‘11 maart, de verjaardag van George, moet Radar Love om 17.15 uur in heel Nederland te horen zijn!’ was hun boodschap. Een lid van de fanclub vroeg de beiaardier in zijn woonplaats op het carillon Radar Love te spelen. Hierna ging het snel viraal. De een na de andere gemeente werd gevraagd en nu zal elk bespeelbaar carillon meedoen.

Ook in Voorschoten speelt de beiaardier van het carillon van de Dorpskerk  Radar Love, maar niet op 11 maart maar op zaterdag 13 maart om 13.30 uur. Gijsbert Kok beiaardier van de dorpskerk is tevens stadsbeiaardier van Den Haag en Scheveningen, hij speelt op 11 maart om 17.15 uur Radar Love op het carillon van de Grote Kerk in Den Haag,   

Zaterdag 13 maart om 13.30 uur Radar Love op het carillon van de Dorpskerk in Voorschoten
Op 13 maart om 11.00 uur speelt Gijsbert Kok Radar Love op het carillon van de Oude Kerk op Scheveningen en daarna haast hij zich naar Voorschoten waar hij, om 13.30 uur de tonen van Radar Love vanuit de toren van de Voorschotense Dorpskerk, over ons dorp zal laten dalen. Na Radar Love speelt hij ook nog: Hold me now, Another 45 miles, Going to the run, Pouring my heart out again, Why do I, That day.
Een mooi eerbetoon aan de zieke George Kooymans en bijna 50 jaar muziek geschiedenis door Golden Earring,  het zal zeker de moeite waard zijn om dan naar het centrum te komen!

Andere initiatieven voor Radar Love op 11 maart  
Van een aantal Earring fans weten wij al dat zij meedoen op 11 maart om Radar Love te laten horen. Zoals Frits en Marijke Klijn, ‘bij ons gaat de muziek op 11 maart ook aan. ‘De Earring traden in mijn middelschooltijd in Leiden Zuid West regelmatig op. Iedereen ging dan helemaal uit zijn dak’, kijkt Marijke terug. ‘Radar Love staat bij ons zeker op, keihard en met de ramen open.’ En René Zoetemelk is fan, ‘het is een einde aan een tijdperk’, zegt hij. ‘Ik ben zelf in mijn vrije tijd drummer. Radar Love bestaat niet alleen uit mooi gitaarwerk en zang maar heeft ook een prachtige drumsessie zoals zoveel andere nummers van de Earring. Ook bij mij gaat de volumeknop voluit!, zegt Zoetemelk.

Meer initiatieven? Wij horen het graag!

Nieuws overzicht

Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 26 minuten geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 31 minuten geleden
Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 17 uur geleden
GroenLinks raadslid Corine Ilic.
GroenLinks blij met inzicht: Geen flexwoningen Geestwoningpad 17 uur geleden
Vorig jaar werden de Voorschoten Awards voor het eerst uitgereikt. De nominaties voor dit jaar gaan binnenkort van start. Foto: PR
De nominaties voor de Voorschoten Awards starten 18 uur geleden