Afbeelding

VKK-kunst achter de ramen van Restaurant Floris V

Cultuur Kunst & Cultuur

Sinds donderdag 11 maart zijn een beperkt aantal uitingen van de Voorschotense Kunstkring (VKK) te zien achter de ramen van het inmiddels meer dan een jaar leegstaande Restaurant Floris V in het Ambachts- en Baljuwhuis op Voorstraat 12. 

De VKK deed het idee op in Rijswijk en kreeg alle medewerking van de uitbater van het restaurant, Jos Kriek, om zich op deze manier toch nog een beetje aan de Voorschotense kunstliefhebbers te kunnen tonen.

De VKK hoopt natuurlijk snel weer de inmiddels ook al weer maanden gesloten galerie op de zolders van het gebouw te kunnen heropenen. Of en zo ja voor hoelang het restaurant als etalage blijft ingericht, hangt mede af van de verdere ontwikkelingen in de coronapandemie en de verkoopplannen voor het Ambachts- en Baljuwhuis. Een langer verblijf van de galerie op de zolders is ook nog altijd heel onzeker.

De achter de ramen tentoongestelde kunst is te koop en zal regelmatig worden ververst. Spreekt een kunstuiting u aan, dan vindt u daar ook alle informatie over hoe u met de VKK in contact kunt komen en tot aankoop kunt overgaan.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 9 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 13 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 19 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 23 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9