Afbeelding

Mauritsgroep deed ook mee aan ‘Opschoondag’

Algemeen Regio nieuws

Afgelopen zaterdag kwam ook de Mauritsgroep in actie tijdens de landelijke “Opschoondag”. Onder het motto: “wordt weer verliefd op je buurt”, hebben de kinderen zwerfafval rondom het clubhuis opgeraapt.

Kevin, rechts op de foto: leuk om hier lekker buiten mee bezig te zijn. Wel jammer dat dit nodig is. Ik prik net een drinkpakje op die naast een lege prullenbak op de grond ligt. Jammer dat de mensen nog steeds zoveel op de grond gooien!
Minder zwerfafval begint bij jezelf en de kinderen van de Mauritsgroep verzonnen deze slogan:

“Doe gewoon. Hou je omgeving schoon!”

De Mauritsgroep is een speciale scoutinggroep in Voorschoten voor kinderen met een lichamelijke beperking. De welpen zijn tussen de 6 en 10 jaar en de scouts tot 16 jaar. Een aantal van hen zit in een rolstoel. Dezelfde activiteiten worden gedaan als bij andere groepen alleen met meer begeleiding.

Gunt u uw kind ook een leuke avontuurlijke bezigheid bij de scouting, kom dan eens vrijblijvend kijken op een eerste of derde zaterdagochtend van de maand in hun clubhuis van de Kimball O’Hara, op het Frans Halsplantsoen 12, aan de Vliet in Voorschoten. U kunt ook een mailtje sturen aan voorzitter@mauritsgroep.nl. Ook is de Mauritsgroep altijd op zoek naar begeleiders.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 1 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 2 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 18 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 23 uur geleden