Wegwerkzaamheden op de A4 voor de aanleg van de Rijnlandroute
Wegwerkzaamheden op de A4 voor de aanleg van de Rijnlandroute Foto: Comol 5

Wegwerkzaamheden A4 rondom aansluiting 7

Algemeen Regio nieuws

In de komende periode voert Comol5 weekendwerkzaamheden uit op de A4 op het deel tussen de Bakkersloot en de N11. Het gaat om het aanbrengen van dubbellaags ZOAB en de afwerking van afrit  7 Zoeterwoude-Dorp/Leiden, die voor de aanleg van de RijnlandRoute is verbreed. Daarvoor worden rijbanen afgesloten en de verbindingsweg van de A4 naar de N11 gaat helemaal dicht.

De planning
Voor de werkzaamheden zijn de volgende weekenden gereserveerd:
Weekend 1 – Vrijdag 2 april 21.00 uur t/m dinsdag 6 april 05.00 uur (Pasen)
Weekend 2 – Vrijdag 9 april 21.00 uur t/m maandag 12 april 05.00 uur
Weekend 3 – Vrijdag 23 april 21.00u t/m maandag 26 april 05.00 uur.

Reserveweekenden zijn gepland voor 16 t/m 19 april en 30 april t/m 3 mei wanneer door bijvoorbeeld weersomstandigheden de werkzaamheden niet (volledig) kunnen worden uitgevoerd.
Daarnaast is ook voorzien om werkzaamheden uit te voeren in het weekend van 7 t/m 10 mei. Zodra meer bekend is over de werkzaamheden, dan volgt hierover nog informatie.

Werkzaamheden afrit 7 Zoeterwoude – weekend 1 + 2
Al in een eerder stadium is de brug over de Meerburgerwatering verbreed, in de komende weekenden wordt de brug afgewerkt. De werkzaamheden bestaan onder meer uit het frezen en aanbrengen van asfalt en het aanbrengen van geleiderail. Deze werkzaamheden kunnen met name ’s avonds en ’s nachts in de directe omgeving hoorbaar zijn. Dit werk wordt uitgevoerd in de eerste twee weekenden, van 2 t/m 6 april en 9 t/m 12 april (en reserveweekend 16 t/m 19 april).

Werkzaamheden aanbrengen ZOAB A4 deel Bakkersloot-N11 – weekend 1/2/3
Op het deel tussen de Bakkersloot en de N11 wordt dubbellaags ZOAB aangebracht, een stille asfaltsoort waardoor er minder geluid van het wegverkeer te horen is in de directe omgeving. De werkzaamheden worden uitgevoerd in alle drie de weekenden en bestaan onder meer uit het wegfrezen van delen van het oude asfalt en het aanbrengen van asfalt en geleiderail. De geleiderail op de middenberm is al aangebracht, nu wordt ook de geleiderail in de buitenberm gemaakt (waar nu barriers staan). Daarnaast moeten er nog 2 funderingspalen worden geheid voor een wegportaal ter hoogte van afrit 7. Dat gebeurt op zaterdag 10 april in de ochtend tussen 08.00 en 12.00 uur. Met name het frezen van asfalt, het aanbrengen van de geleiderail en de heiwerkzaamheden voor het portaal kan in de directe omgeving hoorbaar zijn.

Gevolgen wegverkeer A4
In de weekenden van 2 t/m 6 april en 9 t/m 12 april (en reserveweekend 16 t/m 19 april) worden er vanwege de werkzaamheden twee rijstroken afgesloten op de rijbaan van Den Haag richting Amsterdam. Er blijven twee rijstroken beschikbaar. Ook de verbindingsweg van de A4 naar de N11 en de aansluiting Zoeterwoude-Dorp, Leiden (7) worden afgesloten. Houd rekening met omleidingen en extra reistijd. Verkeer van de A4 naar de N11 en de aansluiting Zoeterwoude-Dorp, Leiden (7) wordt omgeleid via afrit Hoogmade (6).

In het weekend van 23 t/m 26 april (en reserveweekend 30 april t/m 3 mei) wordt er vanaf vrijdag 23 april 21.00 uur tot zondag 25 april 07.00 uur twee rijstroken afgesloten richting Amsterdam. Op zondag overdag is de weg vrij, in de nacht van zondag 25 april 21:00 uur op maandag 26 april 05:00 uur wordt de hoofdbaan afgesloten. Er zijn dit weekend geen omleidingen, er blijven altijd twee rijstroken beschikbaar. 

Plan uw reis via www.vanAnaarBeter.nl.

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 2 uur geleden 12
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 19 uur geleden 8
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 21 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 22 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken 27 mrt, 10:13 2