Irene en Sieto Wolters van Perez Wolters in hun winkel aan de Schoolstraat 46, tel. 071.5613609, perezvoorschoten.nl. Foto: VSK
Irene en Sieto Wolters van Perez Wolters in hun winkel aan de Schoolstraat 46, tel. 071.5613609, perezvoorschoten.nl. Foto: VSK

Perez Wolters: van traditionele Perzen tot moderne tapijten

Algemeen

Wij staan voor zo veel meer dan de klassieke Perzen’, zeggen Sieto en Irene Wolters. ‘Moderne tapijten, er is keuze in overvloed!’ Het echtpaar is al 20 jaar eigenaar van Perez-Wolters Tapijten aan de Schoolstraat.

Overzicht Perez tapijten

Wie de winkel binnenloopt, wordt verrast door de vele prachtige tapijten in diverse kleuren, dessins en formaten. De laatste jaren is Perez-Wolters zich meer en meer gaan richten op moderne tapijten. Nieuw in het assortiment is de budget-collectie. Een serie moderne geweven tapijten in de maat 230 x 160 voor slechts € 295,-, waarvan een aantal ook in een groter formaat verkrijgbaar zijn. ‘Dat wil niet zeggen dat we van de traditionele Perzen afscheid hebben genomen’, zeggen Sieto en Irene. ‘Wij hebben nog steeds een groot assortiment handgeknoopte Perzische tapijten en blijven hierin investeren. Wij weten precies waar ze vandaan komen en hoe ze gemaakt zijn,…voor minder doen we het niet. Die hoge kwaliteitseisen zaten ons een beetje dwars toen we ons op de moderne markt zijn gaan richten. Er is heel wat afgewezen omdat ze niet aan onze eisen voldeden, maar inmiddels hebben we een collectie opgebouwd waar we trots op zijn’.

Trends? Die heb je niet zo erg in ons vak, alhoewel we de laatste tijd wel merken dat de grove wollen “breisels” aanspreken. Maar ook de meer kostbare moderne tapijten doen het erg goed. Sieto en Irene komen ook bij mensen thuis. ‘In de winkel bespreken we de inrichting en de kleuren, maken een keuze uit de collectie en komen met een aantal tapijten langs om te kijken wat het mooiste staat. Bovendien kan een deel van onze collectie naar elk gewenst formaat worden gemaakt’.

‘Last van internet? Ja en nee. Of er nou werkelijk, op het kwaliteitsniveau waarop wij verkeren, zoveel tapijten via internet verkocht worden, daar geloven wij niets van. Men wil een tapijt toch echt zien en voelen! Dus op die manier hebben wij er geen last van. Anderzijds merken wij wel heel duidelijk dat mensen vaak op het verkeerde been worden gezet door het internet. Op internet zijn de foto’s prachtig en de prijsjes laag… Maar kleine prijsjes en kwaliteit gaan zelden samen’.

Vanwege Corona zijn wij ook een lange tijd gesloten geweest en dat is ons niet in de kouwe kleren gaan zitten! Maar gelukkig, zijn we nu weer geopend! Graag tot ziens.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 9 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 9 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 9 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 10 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 15 uur geleden