Foto: VSK
Foto: VSK

Ook burgemeester Charlie Aptroot steunt oproep openen terrassen

Politiek Politiek

De oproep die de Amsterdamse burgemeester Halsema afgelopen vrijdag deed om terrassen en buitenruimtes te openen, krijgt steun van de Voorschotense burgemeester Charlie Aptroot. ‘Natuurlijk onder voorwaarden van de maatregelen maar ik ben ervan overtuigd dat de ondernemers dat kunnen en willen.’

Wat Aptroot betreft is opening van de terrassen zelfs de eerste stap naar een versoepeling. ‘De horecabranche is het meest gedupeerd in deze crisis.’ Ook de burgemeesters in het veiligheidsberaad zijn voor opening ‘afhankelijk van het aantal besmettingen’. Eerder deze week bleek dat de burgemeesters overleggen over een routekaart die wellicht in de komende twee weken gerealiseerd kan worden. 

Het college in Voorschoten besloot eerder al dat de terrassen in de Voorschoten ook dit jaar uitgebreid mogen worden. ‘Wij werken graag maximaal mee aan de herstart van de horeca, zodra dat mag’, zegt Aptroot. 

De tweede stap moet, wat hem betreft, het uitbreiden van het bezoek thuis van één persoon naar één huishouden zijn. ‘Deze twee beperkingen zijn veel lastiger voor ondernemers en inwoners dan de avondklok’, vindt hij. ‘De klok kan dan in een volgen de fase worden verlicht of wellicht wel helemaal weg.’

In onze krant van maart lieten horecaondernemers al weten meer dan klaar te zijn voor heropening van de terrassen. Het liefst willen zij uiteraard helemaal open maar realiseren zich dat dat, vanwege de oplopende besmettingen, nog niet gaat lukken. De opening van de terrassen is dan een eerste stap. 

Nieuws overzicht

Jan Spit (l) en Hans Dijksterhuis organiseren ook dit jaar het Voorschoten Open op 25 mei. Foto: VSK
13e editie Voorschoten Open Golf op zaterdag 25 mei 3 uur geleden
Afbeelding
Depressievereniging afdeling Leiden heeft ruimte voor nieuwe deelnemers!! 3 uur geleden
Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 4 uur geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 4 uur geleden
Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 21 uur geleden