Fam Thierolf - de LannoyFoto: Mo van der Werf
Fam Thierolf - de LannoyFoto: Mo van der Werf Foto:

Peggy Tierolf – de Lannoy ontving eerste het boek ‘Indische families in Voorschoten’

Algemeen

Wauw, wat mooi!’, was de eerste reactie van de Indische families die zaterdag 10 april het boek ‘Indische families in Voorschoten’ onder ogen kregen. Peggy Tierolf – de Lannoy ontving het eerste boek.

Door: Nico Fennes, Life In Letters

De omslag met een kunstwerk van Shelly Lapré sprong direct in het oog. De verhalen zijn evenzo indrukwekkend. Dat het zo’n fraai en omvangrijk werk zou worden hadden de Indische families, die ik in aanloop naar het boek interviewde, niet verwacht. Blij verrast kregen zij het boek afgelopen zaterdag in handen. Een gezamenlijke boekpresentatie zat er door corona niet in. Met een praatje waarin we kort het boek bespraken, een kop koffie, spekkoek van oma Miet en krontjong muziek op de achtergrond, reikten wij het boek aan de families uit. Eén voor één kwamen zij op afspraak langs in het gebouw van de Vereniging Ouderenbelang Voorschoten, die ons gastvrij ontvingen. Telkens sloegen we het boek open naar het verhaal van de betreffende familie en dan zagen wij de verwondering in de ogen. Dat doet ons werk eer aan.

Verbazing was er ook over de kwaliteit van het beeldmateriaal. Enkele van oorsprong relatief kleine foto’s zijn opgewaardeerd tot pagina vullende afbeeldingen, zoals de foto van het authentieke ganzenbord dat door de ouders van Annelies Oldeman in het jappenkamp is getekend en tegenwoordig door kamp Westerbork wordt geconserveerd. Voor zowel de Indische families als voor Life In Letters was het een memorabele dag. Wanneer corona voorgoed verleden tijd is pakken we het groots aan met een gezamenlijke bijeenkomst. Het boek is te bestellen op Life-In-Letters.nl.

Fam LapréFoto: Mo van der Werf
Fam RapmundFoto: Mo van der Werf
Fam LuchsingerFoto: Mo van der Werf
Fam DonkerslootFoto: Mo van der Werf
Mevrouw Annelies OldemanFoto: Mo van der Werf
Fam BrouwerFoto: Mo van der Werf
Fam TalakuaFoto: Mo van der Werf
Fam RubenFoto: Mo van der Werf
Fam BerkFoto: Mo van der Werf
Fam GeorgeFoto: Mo van der Werf
Fam JosephFoto: Mo van der Werf
Fam LintFoto: Mo van der Werf
Fam Wessels-SpiegelerFoto: Mo van der Werf
Fam GottschalkFoto: Mo van der Werf
Fam DoornweerdFoto: Mo van der Werf

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 17 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 17 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 17 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 17 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 23 uur geleden