Amersham, England
Amersham, England Foto: Photo_Concepts

Vrijwilligers in Voorschoten knappen in één maand zoveel mogelijk tuinen op.

Algemeen

TipTop Tuinen Maand Mei

Tijdens het weekend van 1 en 2 mei trappen we af met de TipTop Tuinen Maand. Voorschoten Voor Elkaar mobiliseert deze maand zoveel mogelijk vrijwilligers om tuinen op te knappen van mensen die dit zelf niet zo makkelijk kunnen. Ouderen, mensen met een beperking, (chronische) ziekte, of andere hindernis om hun tuin zelf aan te pakken, worden dan ook uitgenodigd om hun hulpvraag op ons online platform te plaatsen. Vrijwilligers kunnen zich via de website opgeven en zelf een afspraak plannen om in mei te helpen in de tuin.

Heggen snoeien en grasmaaien favoriet

Vrijwilligvoorschoten.nl is het platform van Voorschoten Voor Elkaar dat vrijwilligers koppelt aan mensen en organisaties die wel wat hulp kunnen gebruiken. Elk jaar in de lente worden er veel vragen over het opknappen van tuinen gesteld. Vooral heggen snoeien, grasmaaien en lenteklaar maken van de tuin zijn favoriet. Daarom is er dit jaar voor gekozen om extra aandacht aan deze hulpvragen te besteden en zoveel mogelijk mensen op te roepen om te helpen.

“Het brengt mij plezier om mensen te helpen met hun tuinklussen en de blije gezichten daarna te zien!”

Tessa (24), student geneeskunde

Coronaproof vrijwilligerswerk

De TipTop Tuinen Maand zorgt voor coronaproof vrijwilligerswerk, aangezien het in de buitenlucht plaatsvindt en gemakkelijk op 1,5 meter afstand gedaan kan worden. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via www.vrijwilligvoorschoten.nl/tiptoptuinenmaand. Hier zien zij gelijk alle hulpvragen die met tuinen te maken hebben. Nadat er contact gelegd is, spreken beide partijen af hoe zij de TipTop Tuinen Maand invullen. Denk aan één uurtje grasmaaien, het helpen bij de buurttuin van Vliethuis, het plaatsen van een schutting of twee dagen een hele tuin opnieuw inrichten: alle inzet wordt ontzettend gewaardeerd.

Wil jij ook helpen om een tuin op te knappen of heeft jouw tuin wel een opfrisbeurt verdiend? Kijk op www.vrijwilligvoorschoten.nl/tiptoptuinenmaand voor meer informatie en om je aan te melden. Je kunt ook contact opnemen met Voorschoten Voor Elkaar via 071 561 90 01 of info@voorschotenvoorelkaar.nl.

De kick-off van de TipTop Tuinen Maand vindt het eerste weekend van mei plaats. Gedurende de hele maand mei vragen we alle deelnemers om een leuke foto van de tuinklus op Instagram of Facebook te plaatsen. “Zo kunnen we het gevoel samen iets bereikt te hebben toch nog met elkaar delen.”

Onder de inzendingen wordt een mooie bos bloemen verloot.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 1 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 5 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 10 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 15 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9