Een koninklijke onderscheiding voor Helga Dulfer. Foto: VSK
Een koninklijke onderscheiding voor Helga Dulfer. Foto: VSK

Koninklijke Onderscheiding voor Helga Dulfer

Algemeen Regio nieuws

Helga Dulfer is vanmorgen op het gemeentehuis Koninklijk Onderscheiden. Ze werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. 

Helga Dulfer was in het verleden lid van de Adviesraad van de Wmo (Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Zij was regionaal en landelijk betrokken bij de ontwikkeling en de implementatie van de Wmo. Als ervaringsdeskundige beoordeelde zij onder andere de beleidsnota’s.

Als burgerraadslid van de CDA-fractie van de gemeente Voorschoten was Helga lid van de commissie Mens en Samenleving en onderhield zij veel contacten in de regio hiertoe, maar zij zocht ook contact met landelijke organisaties en partijen.

Van 2015 tot 2017 was Helga Dulfer bestuurslid van de ANBO, afdeling Voorschoten. Hier vroeg zij in het bijzonder aandacht voor de ouderen die afhankelijk zijn van hulp(middelen) en beperkingen kennen in hun mobiliteit.

Sinds 2011 is Helga vrijwilliger bij de Actiegroep Terug naar de bossen. Deze actiegroep zet zich in voor personen met een beperking. Mevrouw Dulfer heeft zich onder andere ingezet voor het dossier eigen regie en behoud van het persoonsgebonden budget. Ook heeft zij gelobbyd voor de realisatie van het VN-verdrag inzake de rechten van personen met een handicap.

Daarnaast is mevrouw Dulfer is al meer dan 30 jaar mantelzorger voor haar moeder.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 8 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 12 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24