Afbeelding
Foto's: VSK

Voorschotense Koningsdag bij Omroep West

Algemeen Regio nieuws

Omroep West maakte vanmorgen een reportage van de coronaproof Koningsdag in Voorschoten. Zo was de ploeg aanwezig bij het uitdelen van de oranje tompoezen aan de zusters van Klooster Bijdorp. Vanavond in het nieuws van half 6, half 7 en half 8 wordt de reportage uitgezonden.

De zusters zijn inmiddels allemaal gevaccineerd en bezoek was weer toegestaan. ‘We hebben een moeilijke tijd gehad’, zei zuster Regina. ‘Des te mooier dat we nu samen Koningsdag kunnen vieren.’ 

Ook Jos Wersch van de Oranjevereniging werd geïnterviewd. Een echte Voorschotense Koningsdag is het natuurlijk niet. ‘Nee, de draaiboeken liggen klaar maar we kunnen ze niet uitvoeren, dat is best jammer’, zeggen hij en Elsbeth Bokma. ‘Toch hebben we nog wel iets kunnen organiseren zoals de uitreiking van de tompoezen bij alle verzorgingstehuizen, dat is altijd leuk. Mensen zijn er blij mee. De kinderen mochten een filmpje van de versierde oranje fietsen insturen en er is een coronaproof fietstocht uitgezet. Verder is er nog de online bingo (inschrijven kan nog) en de online pubquiz (inschrijving gesloten). Meer op oranjeverenigingvoorschoten.nl.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Na nog veel spannende momenten in het laatste kwart bleef de eindstand onbeslist, wat voor de blauwen toch als winst voelde!
Meisjes Forescate MO 12-4 spelen gelijk tegen Zoetermeer 51 minuten geleden
Isis en Lisanne wonnen de dubbel.
Forescate 1 haalt met 6-0 de eerste overwinning binnen 56 minuten geleden
Afbeelding
Staking Sleutelstad is voorbij 17 uur geleden
GroenLinks raadslid Corine Ilic.
GroenLinks blij met inzicht: Geen flexwoningen Geestwoningpad 17 uur geleden
Vorig jaar werden de Voorschoten Awards voor het eerst uitgereikt. De nominaties voor dit jaar gaan binnenkort van start. Foto: PR
De nominaties voor de Voorschoten Awards starten 18 uur geleden