Afbeelding
Foto: Kanselarij der Nederlandse Orde

Lintje voor voormalige apotheker De Meidoorn

Algemeen Regio nieuws

Christine Mary Catlender, voormalige apotheker  bij Apotheek De Meidoorn aan de Schoolstraat is maandag in Leiden onderscheiden. Zij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau

Christine Catlender was vanaf eind jaren ’80 apotheker bij De Meidoorn. Sinds 1988 was zij belangeloos actief bij de Nederlandse Vereniging voor Fytotherapie (NVF) [de geneeskundige werking van planten], waar zij o.a. bestuurslid was. 

Zij leverde zowel op nationaal als Europees niveau een belangrijke bedrage aan de legalisering en beschrijving van plantaardige geneesmiddelen. Zij was boardmember van the European Scientific Cooperative on Phytotherapy (ESCOP), en taalcoach van Gilde SamenSpraak Leiden e.o. 

Mede dankzij haar inzet voor de organisatie Mercy Ships Holland, die op een schip gratis chirurgische hulp biedt, kregen meer dan duizend van de allerarmsten in WestAfrika een gratis operatie en daarmee hoop op een betere toekomst.

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 7 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 7 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 7 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 7 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 13 uur geleden