Afbeelding
Foto:

Avanti kijkt naar wat WEL kan!

Algemeen

Voorschoten - Het is een drukke week voor de dansafdeling van Avanti Voorschoten; er wordt namelijk heel wat gedanst in en om Voorschoten op bijzondere plekken. Normaal neemt de dansafdeling van de gymnastiekvereniging actief deel aan wedstrijden en shows, maar dat zit er in corona-tijden helaas niet in. Maar bij Avanti kijken ze liever naar wat WEL kan.

Woensdagmiddag 12 mei, de zon schijnt en er verzamelen 10 prinsesjes bij de oude zilverfabriek aan de Leidschenweg. Een prinsessenfeest! De kinderen hebben in de lessen, die buiten op het veldje naast de gymzaal de voorsprong gegeven worden, geoefend op hun prinssesendans. Lekker dansen, buitenspelen, kroontjes knutselen, bellenblazen en wat lekkers, ondertussen draaien de camera’s volop, en wordt er een ware videoclipgemaakt van de jongste danseressen. Heel gastvrij werden de danseressen ontvangen door KRC Capital op deze prachtige locatie.

Een andere groep kinderen had een stoerder thema; piraten. De speeltuin in de Krimwijk in de vorm van een schip vormde de perfecte locatie voor deze videoclip. Maar ook de ouderen groepen hebben werk gemaakt van hun video’s. Op het terrein bij firma Freek van Os, werd gedanst tegen een industriële achterwand. De bloeiende seringenberg in landgoed de Horsten was het decor voor de dans “Mulan” van de b-selectie tot 16 jaar. Diezelfde groep heeft ook een videoclip opgenomen bij de Burcht in Leiden. De streetdancegroepen maakten een videoclip in het skatepark en dansten in de parkeergarage bij Lammerschans. De selectie-groep tot 13 jaar maakt volgende week nog opnames met hun Boogie-dans, in de danszaal van stijldanssschool Dance Fit uit leiden.

Naast al deze opnames voor demodansen, doet de vereniging ook mee aan online wedstrijden. Komend weekend nemen de wedstrijdteams de dansen op in Zoeterwoude. Dansschool K’dans heeft daar een buitendansvloer waar Avanti gebruik van mag maken. Dit is wel fijn want de technieken die in het wedstrijddansen worden gevraagd zijn zonder dansvloer niet goed uit te voeren. Alle demo en wedstrijdvideo’s worden ingestuurd naar de KNGU. De laatste twee weekenden van juni zijn er online events en kunnen dansen uit het hele land bewonderd worden via livestream.

Dansdocent Jitske Bergsma, over het verenigingsleven in corona-tijd: “Als ik kijk naar het afgelopen jaar ben ik enorm trots op onze vereniging. Ondanks de lockdown en vele ONmogelijkheden zijn wij continu blijven dansen. Dat is belangrijk in deze tijd. Natuurlijk in de eerste plaats om in beweging te blijven. Maar juist ook de verbinding die ik afgelopen jaar heb gezien tussen onze dansers vind ik heel erg waardevol. We hebben heel wat lessen gegeven via Zoom en instructiefilms gemaakt op youtube. Van jong tot oud heeft zo thuis door kunnen dansen. Mijn collega docent Jolanda Zonneveld heeft ook een damesgroep waarbij de oudste leden boven de 70 zijn. Online vergaderen is voor hen geen dagelijkse kost. Persoonlijk heeft Jolanda sommige les gegeven in hoe je online kunt meeten. Dat vind ik echt gaaf en een mooi voorbeeld van hoe een sportverenging zoveel meer is dan alleen het bewegen opzich. We hebben bijvoorbeeld voor jongvolwassenen een pubquiz georganiseerd en zo een avond heel veel lol gehad met elkaar en oude filmpjes en foto’s. Dat we nu meedoen aan de videowedstrijden en demo’s is weer een hele nieuwe uitdaging. Ik leer er zelf ook veel van, want het monteren en in elkaar zetten van de video’s doen we allemaal zelf.”

Nieuwsgierig geworden naar avanti. Bekijk de website www.avantivoorschoten.nl Of volg op social media: Avanti | Facebook / Avanti Voorschoten (@avanti_voorschoten) • Instagram-foto’s en -video’s. Nieuwe leden van alle leeftijden zijn welkom. Mail naar dansen@avantivoorschoten.nl voor een gratis proefles.

Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 1 uur geleden 6
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 18 uur geleden 8
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 21 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 21 uur geleden
Tamim Haqparast en Shah Wali laten u in hun nieuwe restaurant Meydani graag kennismaken met de authentieke oosterse keuken. Foto: Vsk
Geniet bij Meydani van de authentieke oosterse keuken gisteren 2