<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Anoniem wapens inleveren: # DROP IT

Van maandag 17 tot en met zaterdag 22 mei organiseert de politie een wapeninleveractie in de regio’s  Den Haag, Zoetermeer, Westland, Delft, Leiden, Bollenstreek, Alphen aan den Rijn, Gouda en Voorschoten (bureau Leiden Zuid). Gedurende deze week kunnen zonder strafrechtelijke gevolgen slag-, stoot- of steekwapens worden ingeleverd.  Steeds vaker worden steekwapens bij minderjarigen in beslaggenomen. Wanneer je al van huis gaat met een wapen op zak, is de stap om daarnaar te grijpen nog maar klein. Met deze actie wil de politie jongeren bewust maken van de gevaren van het hebben van wapens en ook wil zij het aantal wapens in de samenleving verminderen. Lever jij je wapen in? Loop er dan niet zichtbaar mee over straat.

Ook vuurwapens kun je inleveren, maar voor de veiligheid komen we in burger deze wapens thuis bij je ophalen. Als we bij je langskomen, zijn we dus niet herkenbaar als politiemedewerkers. Een vuurwapen laten ophalen kan niet anoniem, maar je wordt niet vervolgd voor vuurwapenbezit.

Inleverlocaties

Zonder afspraak kun je hier terecht om slag-, stoot- en steekwapens in te leveren bij
Politie-eenheid Den Haag, Team Leiden Zuid. Verzorgingsgebied: Leiden Zuid, Voorschoten en Zoeterwoude (Dorp en Rijndijk) 0900-8844, of bij spoed 112Vijf Meilaan 135 b,  Leiden. 

Het bureau is open van maandag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 17.00 uur. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten