Michel en Petra Smit vieren komende week het 20-jarig bestaan van hun Slijterij Adegeest. Foto: VSK
Michel en Petra Smit vieren komende week het 20-jarig bestaan van hun Slijterij Adegeest. Foto: VSK

Slijterij Adegeest bestaat 20 jaar

Zakelijk Ondernemer in beeld

Voorschoten - Slijterij Adegeest is een begrip in het dorp. Iedereen kent de winkel aan de Van Beethovenlaan waar Michel en Petra Smit twintig jaar geleden de deuren openden. Groot feest wordt het niet vanwege corona maar de twee echtelieden trakteren de klanten wel op prachtige en vooral scherpe aanbiedingen. 

‘Laten we eerlijk zijn, zonder de trouwe en vooral uitgebreide klantenkring zaten we hier niet’, zeggen Michel en Petra. ‘Een bedankje is wel op zijn plaats.’ Twintig jaar geleden stapten de twee in het onbekende aan de Van Beethovenlaan 19. ‘We hadden wel verkoopervaring maar moesten nog veel leren over het slijtersvak. Inmiddels zijn we allebei ‘Liquorist’ (specialist van binnen- en buitenlands gedistilleerd en likeuren) en hebben we diverse wijn en bier opleidingen gevolgd’ 

Die specialisatie is te zien in het uitgebreide assortiment gedistilleerd in de winkel. Zo is de hele achterwand bestemd voor de whisky’s. ‘We kopen producten van over de hele wereld in. Van Schotland tot Ierland, Taiwan, Australië en hebben zelfs Nederlandse whisky’s. De 30-jaar oude Loch Lomond is de duurste en wordt door de echte liefhebbers enorm gezocht.’ 

En wat te denken van de ruim 300 verschillende speciaalbieren. ‘We richten ons vooral op Nederlands en Belgisch bier, en bier uit de regio. De lokale bieren van Brouwerij Voorschoten en Brouwerij Cavé hebben natuurlijk een speciale plek.’ Wie een bijzonder cadeau wil geven kan bij Slijterij Adegeest terecht voor een prachtig ingepakt, maar vooral zelf uitgezocht, bierpakket of een bier/spijs pakket, al of niet in combinatie met producten van de Veursche Kaasboetiek. Michel en Petra geven ook bieradvies voor het diner. Verder is er een uitgebreid assortiment wijnen van slobbertje tot gerenommeerde namen uit de oude en nieuwe wereld. 

In 2016 verhuisde de slijterij van nummer 19 naar nummer 17. In 2017 wonnen Michel en Petra ‘De Sterkste Schakel Trofee’ van de afdeling Rijnland en in 2018 werden zij, samen met alle andere winkeliers op de strip, ondernemer van het jaar bij de Ondernemersvereniging Voorschoten. Wat wil je nog meer? ‘Niets’, lachen ze. ‘Lekker zo doorgaan en blijven vernieuwen. Vorig jaar zijn we met een webshop gestart en zodra het kan willen we weer proeverijen organiseren.’ Tenslotte staat klantvriendelijkheid boven aan de lijst bij Michel en Petra. Dagelijks bezorgen ze de bestellingen thuis en helpen klanten in de winkel om de aankopen achter in de auto te zetten. ‘Dat vinden wij eigenlijk heel gewoon!’, zeggen ze.

Slijterij Adegeest
Van Beethovenlaan 17
071-5614335
www.slijterijadegeest.nl 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 4 uur geleden
Afbeelding
Fortgensschool schaakkampioen van district Leiden 5 uur geleden 1
Afbeelding
Mis het niet: De Goed Voor Elkaar Show 2024! 10 uur geleden
Wethouder Paul de Bruijn kwam Imadeddine Hader van de Stichting Assalem feliciteren. Foto's: VSK
Het begin van een traditie: samen het Suikerfeest vieren 17 uur geleden 1
Afbeelding
Blijf langer sterk 19 uur geleden