Veel acties tijdens Move for Casper-weekend
Veel acties tijdens Move for Casper-weekend Foto: André Potters De Vertelfotograaf

Voorschoten’97 in beweging voor overleven met alvleesklierkanker

Algemeen Regio nieuws

Op 29 en 30 mei komt Nederland in beweging tijdens het Move for Casper-weekend. Voor zichzelf, voor elkaar en voor de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK). Doel is meer bekendheid genereren voor deze slopende ziekte die de op één na dodelijkste vorm van kanker is. Ook de meiden (onder de 17 jaar) van voetbalclub Voorschoten’97 komen zaterdag 29 mei in actie voor Support Casper tijdens het Move for Casper weekend. Ze strijden samen voor overleven met alvleesklierkanker.

Doet u OAK al mee? |
Komt u net als Ronald Koeman, tophockeyster Elly Hoog en musicalster Pia Douwes in beweging voor stichting Overleven met Alvleesklierkanker (OAK)? Dan helpt u mee om alvleesklierkanker zichtbaar te maken. Het is belangrijk dat we gezien worden, want meer zichtbaarheid betekent meer bekendheid. En alleen met meer bekendheid voor alvleesklierkanker komen ook de fondsen los die nodig zijn voor het onderzoek van professor Casper van Eijck en zijn team.

Betrokken
Alle deelnemers krijgen bij inschrijving een rugnummer als onderdeel van de ‘OAK ik doe mee’-zichtbaarheidscampagne. Op straat en op social media laten mensen hun betrokkenheid daarmee zien door te delen met #OAKIKDOEMEE #OAKWIJDOENMEE. Dat doen we voor al diegenen die het zelf niet (meer) kunnen. Dat doen we voor het onderzoek naar effectieve behandelmethoden. Dat doen we voor een toekomst waarin de diagnose alvleesklierkanker geen doodsvonnis meer is.

Over Support Casper
Er is grote vooruitgang geboekt in de behandeling van kanker, maar alvleesklierkanker is vooralsnog een doodsvonnis. De vooruitzichten voor de jaarlijks circa 3000 patiënten zijn slecht en de overlevingskansen gering. Professor Casper van Eijck, al dertig jaar als specialist verbonden aan het Erasmus MC, heeft het tot zijn missie gemaakt een behandeling voor de ziekte te vinden.

Sinds 2015 voert de Stichting Overleven met Alvleesklierkanker de campagne ‘Support Casper’ om het baanbrekende onderzoek van Van Eijck te financieren en meer aandacht voor de ziekte te vragen. Doel is uiterlijk in 2030 een betaalbare behandeling voor elke patiënt te kunnen bieden. Tot dusver is €13 miljoen gedoneerd, waarmee zo’n twintig wetenschappers hard werken aan een behandelmethode. En met resultaat: viro-immunotherapie lijkt veelbelovend. Zie voor meer informatie www.supportcasper.nl.


De meiden van Voorschoten'97 komen dit weekend ook in actie.
De meiden van Voorschoten'97 komen dit weekend ook in actie

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 5 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 9 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 10 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 10 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 12 uur geleden