<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto:
Regio nieuws

Vier partijen hebben zich aangemeld voor AB-huis

Wie het Ambachts- en Baljuwhuis aan de Voorstraat wilde kopen, kon dat voor 1 juni aangeven. Vier partijen hebben dat gedaan. Dat maakte wethouder Erika Spil vanmiddag bekend tijdens een persbijeenkomst. Na de zomer moet er een definitieve keuze worden gemaakt. 

Een team van experts buigt zich nu over de plannen en biedingen van de verschillende partijen. Welke partijen zich precies hebben aangemeld weet ook de wethouder niet. ‘Dat weet alleen het team van experts’. 

De toekomstige eigenaar heeft rekening te houden met een aantal aspecten in juridisch, cultureel-historisch en economisch opzicht. Hiervoor is een biedboek opgesteld, een document dat informatie biedt over het bijzondere pand, het verkoopproces en de voorwaarden voor bieding en verkoop. De plannen van de partijen moeten passen binnen de voorwaarden van het biedboek. Zo moet het Ambachtshuis een openbare functie houden. 

De eerste fase van de verkoopprocedure is nu afgerond. In de vervolgfase worden de vier partijen uitgenodigd om hun plannen nader uit te werken en hun voorstel definitief te maken. Uit de definitieve plannen komt het best passende aanbod. Dit wordt als definitief voorstel voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad wordt betrokken voordat tot verkoop wordt overgegaan, zo is afgesproken. Naar verwachting kunnen de raadsleden het definitieve plan aan het eind van de komende zomer inzien.


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten