Arnold Posthuma is het nieuwe burgerraadslid van de PvdA
Arnold Posthuma is het nieuwe burgerraadslid van de PvdA Foto: PvdA Voorschoten

Arnold Posthuma beëdigt als nieuw burgerraadslid PvdA-fractie

Politiek Persberichten Politiek

(persbericht) Tijdens de raadsvergadering op 10 juni is Arnold Posthuma benoemd als nieuw burgerraadslid van de PvdA-fractie. Een kennismaking: 

‘Ik ben geboren (1981) en getogen in het mooie Brabant. Opgegroeid in een hecht katholiek gezin. Al jong de kwetsbaarheden van het bestaan ervaren door het leven met mijn geestelijk gehandicapte zusje. Zelf een doorsnee jongen; voetballen, schaken, school, vrienden en al snel politieke interesses. Politicologie gestudeerd in Nijmegen, en korte tijd in Polen. Als student lid geworden van de PvdA. Met mijn diploma op zak verhuisd naar Den Haag. Daar werk ik bij de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). In onze zoektocht naar een thuis deze Parel aan de Vliet gevonden. Voorschoten doet me denken aan waar ik vandaan kom. Ik voel me hier goed. Onze kinderen gaan hier opgroeien, vriendjes maken, zich verder ontwikkelen.

Je- net als ik- goed kunnen voelen in je bestaan, je wijk, je baan, dat gun ik eenieder. Ik sta voor een waardig bestaan voor iedereen. Dat zou voor elke burger in Voorschoten haalbaar moeten zijn. Een veilige omgeving, een betaalbare woning, bereikbare voorzieningen, een overheid die faciliteert en een vangnet is voor de kwetsbaarheden van het bestaan. Onderwijs dat kansen en ontplooiingsmogelijkheden biedt. Cultuur die onszelf en de ander beter leert begrijpen. En sport dat ons verbindt, ontspanning biedt en je leert je talenten te ontdekken en te ontplooien. In mijn ideale wereld kan iedereen zich goed voelen in zijn bestaan en bestaat er niet zoiets als ‘kansarm’.

Ik vind deze idealen terug in de kern van de Partij van de Arbeid en ik ben ervan overtuigd dat dit iedereen kan aanspreken. De opeenvolgende verkiezingsuitslagen hebben echter laten zien -ook in Voorschoten- dat de kiezer daar niet van overtuigd is. Terwijl de PvdA in de kern voor iedere burger veel te bieden heeft. Om dat te laten zien, vind ik dat de partij weer moet zijn wat hij ooit was: een lokaal georiënteerde partij. Rechtvaardig, faciliterend en realistisch. Want oplossingen en plannen moeten aansluiten bij wat er nodig is en uiteindelijk ook betaalbaar en uitvoerbaar zijn. Idealistisch in het denken, realistisch in de uitvoering. Zo zit ik in elkaar. En tot aan de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2022 is dit wat de burgers van Voorschoten van mij kunnen verwachten.’

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9