Afbeelding

Vakantielab blijft open deze zomer

Algemeen

Kom deze zomervakantie onderzoeken, ontwerpen, programmeren en groen doen bij Vakantielab! 

 Deze zomer opent Technolab Leiden de deuren om techniek en natuurworkshops te geven aan kinderen van 4 tot en met 12 jaar. Vorige zomer was het dolle pret in de Hortus Botanicus en op Technolab zelf. Meer dan 700 Leidse basisschoolkinderen van alle leeftijden en achtergronden hebben hieraan deelgenomen. Dit jaar pakt Technolab nog meer uit met Vakantielab Zomereditie 2021.   

  Vakantielab Zomereditie 2021 biedt net zoals vorig jaar zowel projectweken als workshops aan. Deze vallen allemaal binnen één van de drie Technolab leerlijnen: ToekomstTaal dat zich focust op digitale geletterdheid, Groen DOEN waarin de natuur en de biologie centraal staan of Onderzoeken & Ontwerpen dat kinderen aanspoort om hun innerlijke uitvinder te ontdekken.  

 Iedere leerlijn heeft zijn eigen vierdaagse projectweek. Kinderen kunnen zich inschrijven voor Hackerspace, het Expeditielab of de Uitvindersweek, waar ze aan de slag gaan met een spionagemissie, het ontdekken van de Leidse flora en fauna of het tot leven brengen van hun eigen uitvinding. In de middag worden er ook weer losse workshops gegeven. Er kan gekozen worden uit maar liefst achttien workshops! 

Wat anderen schrijven:  

Juliette Semmelink schreef haar zoons als allereerste in voor het Vakantielab Zomereditie 2021. “We zijn super blij dat jullie weer open zijn en dat de jongens mee kunnen doen. Ze hebben van vriendjes al enthousiaste verhalen gehoord.” 

Juliette is Fan van Technolab. Dit betekent dat ze het bedrijf steunt met een (periodieke) bijdrage. In ruil daarvoor krijgt ze vervroegde toegang tot de inschrijvingen.   “Ik ben ontzettend blij dat er wat andere dingen dan sport georganiseerd worden. Toen corona aanbrak zag ik dat veel bedrijven en initiatieven het moeilijk hadden. We wilden graag een donatie doen aan bedrijven/stichtingen die het moeilijk hadden. Vooral met de na-coronatijd in ons achterhoofd. Mijn oudste twee kinderen hebben wat meer uitdaging nodig naast school en vooral de middelste is in andere dingen dan sport geïnteresseerd. Ik hoop dat door het doen van verschillende cursussen met Technolab hij iets zal vinden waar hij mee verder zou willen gaan of gewoon om kennis op te doen.”  

Technolab valt bij veel scholen en kinderen goed in de smaak. Dit kan echter een probleem zijn voor minder welvarende gezinnen. Chantal Goes, initiator en mogelijkmaker van Vakantielab:   

“Wanneer scholen naar ons toekomen of wanneer wij scholen bezoeken met onze onderwijsprogramma’s willen kinderen vaak meer Technolab. Onze nieuwe locatie op het Bètaplein biedt hier alle ruimte toe. Zo faciliteren we dat kinderen uit de basisschoolleeftijd ook buiten school om van alles kunnen onderzoeken en leren over wetenschap, natuur en techniek. Omdat wij het belangrijk vinden dat alle leerlingen samen kunnen leren en spelen bieden we ook deze zomer in samenwerking met het Druckerfonds gratis plekken aan voor de gezinnen, waarvoor de kosten een belemmering zijn om mee te doen.’’ 

 Er valt dus genoeg te beleven bij Technolab deze zomer. Voor meer informatie en inschrijven zie de site: www.technolableiden.nl/vakantielab 

Afbeelding