Vrijwilligerswerk levert waardevolle ervaringen op.(Foto: Freepik.com)
Vrijwilligerswerk levert waardevolle ervaringen op.(Foto: Freepik.com)

Een zonnige en zinvolle zomer met vrijwilligerswerk!

Algemeen Regio nieuws

(Persbericht) Ook zin om iets leuks te doen deze zomer? Denk eens na over vrijwilligerswerk! Het geeft je positieve energie, waardering én je leert nieuwe mensen en organisaties kennen. Bovendien doe je zinvol werk en levert het je een waardevolle ervaring op. Via www.vrijwilligvoorschoten.nl zijn er mogelijkheden genoeg. Het leuke is: er zijn zoveel verschillende vacatures dat er voor iedereen wel iets passends te vinden is.

“Ik vind het bijzonder om kennis te maken met mensen
die ik anders niet zo makkelijk tegenkom”
Magali (student, 21 jaar)


Op vrijwilligvoorschoten.nl staan volop hulpvragen, van uitvoerend tot organiserend of leidinggevend, van groepsactiviteiten tot klusjes, voor langere tijd, voor een korte periode of zelfs éénmalig. Gewoon bij jou in de buurt. Je kiest zelf wat past bij je tijd, interesses of je talenten. Wil je bijvoorbeeld samen met andere vrijwilligers aan de slag bij een organisatie, of ga je liever met iemand naar het terras, een wandeling in het park maken of een bioscoopje pakken? De hulpvragen zijn heel divers. Zo wordt er bijvoorbeeld gezocht naar maatjes ter ondersteuning van werkzoekenden en is een lokaal museum op zoek naar een medewerker evenementen. Alles kan, dus kijk voor alle vragen op www.vrijwilligvoorschoten.nl/hulpvragen en meld je aan! Je kunt je ook zelf inschrijven als vrijwilliger zodat iemand jou kan benaderen.

Een andere mogelijkheid is om met ons in gesprek te gaan. Dan kunnen we je persoonlijk informeren, adviseren en zelfs begeleiden. Neem hiervoor contact op met Katja Willems, katja@voorschotenvoorelkaar.nl of bel naar 071- 561 90 01.

Vrijwilligvoorschoten.nl is een platform van Voorschoten Voor Elkaar, de brede welzijnsorganisatie van Voorschoten. Voorschoten Voor Elkaar is het eerste aanspreekpunt voor Voorschotenaren van alle leeftijden met vragen of problemen op het gebied van opvoeden en opgroeien, geldzaken en regelgeving, sociale contacten en relaties, wonen, vrijwilligerswerk, mantelzorg en meer.