Logo voorschotensekrant.nl
<p>Kilian Nikiema (23) werd als keeper opgeroepen voor het nationale elftal van Burkino Fasso. Foto: PR</p>

Kilian Nikiema (23) werd als keeper opgeroepen voor het nationale elftal van Burkino Fasso. Foto: PR

(Foto: )

Kilian Nikiema maakt zich op voor nieuw seizoen bij ADO

Wie Kilian Nikiema op zijn fiets door het dorp ziet rijden, zou eens moeten weten. Hij rondde zojuist het gymnasium af en maakt zich op voor een nieuw jaar bij ADO Den Haag. De lange Voorschotenaar debuteerde op 4 september 2019 voor het nationale elftal van Burkina Faso. Waar hij ooit in de jeugd van Voorschoten’97 begon als linksbuiten, staat hij nu op de drempel van een mooie loopbaan als keeper in het betaalde voetbal.

door: Hans Douw

‘Ik heb net mijn middelbare school afgerond en ga ik een tussenjaar nemen. Dat geeft mij de gelegenheid om te kijken hoe ver ik kom bij ADO Den Haag. Het komende seizoen zal ik spelen bij het Onder 21 elftal, dat vroeger Jong ADO heette. Over een paar weken begint de training alweer.

‘Mijn debuut voor Burkina Faso
was heel bijzonder’

Ik heb een aantal jeugdinterlands voor Nederland gespeeld, maar ik heb ook al mijn debuut gemaakt voor het nationale A-elftal van Burkina Faso. Mijn vader is Burkinees, terwijl mijn moeder Nederlands is. Via sociale media kwam men mij op het spoor en werd ik uitgenodigd voor een trainingskamp in Marbella. Later werd ik weer opgeroepen voor het nationale team, maar nu voor een wedstrijd.

Op 4 september 2019 speelde ik in de buurt van Marrakesh met Burkina Faso tegen Libië. Ik speelde de hele wedstrijd, wij wonnen met 1-0 dus ik hield mijn doel schoon. Dat was geweldig om mee te maken. Het was een vriendschappelijke wedstrijd, waardoor ik nog steeds kan kiezen voor welk land ik ga uitkomen, als ik daar voor in aanmerking kom.

Gevoelsmatig voel ik mij zowel Nederlander als Burkinees, dus dat maakt geen verschil. Binnenkort word ik 18 jaar, dat is een mooi moment om er eens goed over na te gaan denken. Pas als ik word opgeroepen voor een officiële wedstrijd, gaat het echt spelen.

In het najaar doet Burkina Faso mee aan de Africa Cup, het zou wel heel bijzonder zijn om aan zo’n groot toernooi mee te doen. Maar goed, eerst maar eens kijken hoe het bij ADO gaat. Ik heb er zin in!’.

Meer berichten