Het Dominyka Mickute Quartet treedt op 26 juni op in het Cultureel Centrum
Het Dominyka Mickute Quartet treedt op 26 juni op in het Cultureel Centrum

Toptalent bij PJPJ concert op zaterdag 26 juni

Cultuur Kunst & Cultuur

Het Dominyka Mickute Quartet zal aanstaande zaterdag twee jazzconcerten verzorgen in het Cultureel Centrum Voorschoten om 19:00 uur en 21:00 uur bij Podium Jong Professionals Jazz. 

Zangeres Dominyka groeide op in Litouwen (Klaipeda) en begon op zevenjarige leeftijd piano en viool te spelen en hield van de klassieke muziek van Vivaldi en Beethoven. Tegen de tijd dat ze op de middelbare school zat, voegde ze stem en dans toe aan haar repertoire. 

Tijdens haar studie aan het conservatorium in Vilnius, hoofdstad van Litouwen, werd zij verliefd op traditionele jazzmuziek en begon ze zichzelf te vertegenwoordigen in verschillende vocale competities en festivals, zoals “Young Voices 2015” waar ze succesvol de eerste plaats behaalde en de “Music Talent League 2015”, een internationale competitie waar ze de “Grand Prix” won! 

Inmiddels woont zij al een paar jaartjes in Den Haag waar zij komend seizoen op zal gaan voor haar Masters diploma jazz-zang aan het Koninklijk Conservatorium! 

Zaterdagavond treedt zij aan met louter toptalent, deels al afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag: Raúl Santana (Spanje) op piano, Simon Kalker (Voorburg) op de contrabas en voor de 2e keer deze maand Lorenzo Mastrogregori (Italië) op drums.

Komt dat zien! Er zijn nog wat plaatsen beschikbaar. Kijk voor alle info op: www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 2 uur geleden 1
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 20 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 20 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 20 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 20 uur geleden