<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Pauline Bouvy-Koene krijgt een eigen laan in de nieuwe wijk op de Intratuinlocatie</p>

Pauline Bouvy-Koene krijgt een eigen laan in de nieuwe wijk op de Intratuinlocatie

(Foto: Rita van de Poel)
Regio nieuws

Burgemeesters vernoemd in nieuwe wijk Intratuinlocatie

De naam van de nieuwe wijk op de Intratuinlocatie was al langer bekend: Het Fortuyn van Voorschoten. Maar nu zijn ook de straatnamen bekend gemaakt door het college van burgemeester en wethouders. De burgemeesters Pauline Bouvy-Koene en Jeroen Staatsen krijgen ieder een eigen laan.

De doorgaande weg, tussen de Tromweg en de gemeente Leiden krijgt de naam ‘Burgemeester Bouvy-Koenelaan’. De parallelweg aan deze laan wordt de ‘Burgemeester Staatsenlaan. De eerste zijstraat van de Burgemeester Bouvy-Koenelaan, wordt voortaan de Waddingerhoorn en de tweede zijstraat krijgt de naam Smitslust. De derde zijstraat is de Waddingervliet.

Jammer is wel dat de familie die bijna 100 jaar geleden op deze locatie startte met een kwekerij/plantencentrum, niet wordt genoemd. De familie Griffioen bood een eeuw lang veel jonge Voorschotenaren hun eerste vakantiebaantje. Voor anderen was het bedrijf het begin van een professionele carrière. De huidige eigenaar van Intratuin is een kleinzoon van een van de oprichters. Met de keuze voor de straatnamen wordt voorbij gegaan aan een stuk Voorschotense geschiedenis van een familie die nog steeds grotendeels in het dorp woont. Een gemiste kans? ‘De gemeente heeft advies gevraagd aan het Lokaal Erfgoed Platform. Dat advies is overgenomen in dit besluit’, antwoordt een woordvoerder van de gemeente desgevraagd.

In Het Fortuyn van Voorschoten komen bijna 100 koopwoningen en 30 sociale huurwoningen. De bouw is gepland voor volgend jaar. Intratuin zou in maart van dit jaar vertrekken maar vanwege een brand op de nieuwe locatie heeft het plantencentrum van eigenaar Synchroon toestemming gekregen om nog tot eind dit jaar te blijven.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten