VVD fractievoorzitter Katrien van Meenen
VVD fractievoorzitter Katrien van Meenen Foto: JOHN BRUSSEL

VVD Regio: Leidse oproep tot fusie getuigt niet van respect

Politiek Persberichten Politiek

Afgelopen woensdag nam de Leidse gemeenteraad een amendement van D66 aan met een oproep tot het ‘toewerken naar een bestuurlijke eenheid…’, lees fusie. De oproep is de VVD partijen in de regio in het verkeerde keelgat geschoten. De drie reageerden in een gezamenlijk persbericht: ‘De raad weet dat een grote meerderheid van de inwoners van Voorschoten, Zoeterwoude en Oegstgeest zelfstandig wil blijven.’ 

‘Een dergelijke oproep door de Raad van Leiden getuigt niet van veel empathie en respect naar de omliggende raden en inwoners, voegt in het geheel niets toe aan een goede samenwerking in de Leidse regio – eerder het tegendeel – en nemen we dan ook afstand van’, aldus de drie liberale partijen. 

Katrien van Meenen uit Voorschoten: “We zijn ervan overtuigd dat samenwerken vanuit zelfstandigheid een betere oplossing is dan een bestuurlijke eenheid. VVD-Voorschoten blijft zich inzetten voor betere samenwerking in de Leidse regio vanuit een sterk en zelfstandig Voorschoten!.”

Mathieu Paardekooper uit Zoeterwoude: “Leiden toont ‘wederom’ haar ware aard.”

Sven Spaargaren uit Oegstgeest: “Dit besluit van de Raad van Leiden heeft de nodige irritatie opgeleverd in Oegstgeest. Met een oproep tot een fusie, wetende dat bij veel omliggende gemeenten waaronder Oegstgeest een ruime meerderheid van de inwoners zelfstandig wil blijven, ben je gewoon niet goed bezig en op ramkoers. Een besluit wat contraproductief zal zijn. Excuses zou zeer passend en gewaardeerd worden.”

Katrien van Meenen                        Mathieu Paardekooper                        Sven Spaargaren
VVD-Voorschoten                 VVD-Zoeterwoude                        VVD-Oegstgeest

Nieuws overzicht

De eerste Zonnebloemloten zijn verkocht door Zonnebloemvoorzitter Bert Dedden, aan burgemeester Stemerdink
Burgemeester Nadine Stemerdink koopt eerste Zonnebloemloten 14 uur geleden
Afbeelding
Voorschoten sluit aan bij Hollandse Plassen 16 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten VOV komend weekend 19 uur geleden
Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 16 apr, 20:42
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 16 apr, 10:46