Afbeelding
Foto: PJPJ

Publiek geniet van geweldig pjpj-jazzconcert met Dominyka Mickute

Cultuur Kunst & Cultuur

Afgelopen zaterdagavond vond een uniek jazzconcert (in twee delen) om 19 uur en 21 uur plaats bij Podium Jong Professional Jazz in het Cultureel Centrum (filmtheater). Zangeres Dominyka Mickute uit Litouwen (met jazztrio), bezig met haar ‘Masters examen’ aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag, trad op met hoog begaafde jonge musici die allen al zijn afgestudeerd aan deze vakopleiding voor jong toptalent. 

Dominyka opende het concert met een zeer verassend ritmisch en creatief gedicht in muziekvorm (spraakeffecten en zang) geïnspireerd door zanger/topdocent Mark Murphy en de compositie ‘Beauty and the Beast’ is van Wayne Shorter! Hierna volgt meteen nog de prachtige compositie ‘Magnolia’ van Taylor Eigsti van zijn album ‘Daylight at Midnight’ met een rockmuziek gevoel en meteen een fantastische solo op piano van Raúl Santana uit Spanje. 

Daarna zingt Dominyka misschien wel het mooiste stuk van de avond: ‘Oi toli toli’, gezongen in het Litouws en opgedragen aan de liefde van een dochter aan haar moeder die zij mist. Dit arrangement is van Dominyka zelf en van oorsprong is dit een ‘a cappela’ volksmuziek stuk uit Litouwen. 

Hierna volgen eigen composities van Dominyka: Magic of love, Mèlyni sapnai , Love fever and Majorly important…doorweven jazzmuziek met invloeden uit de rockmuziek. 

De fantastische begeleiding van bassist Simon Kalker (Nederland), drummer Lorenzo Mastrogregori (Italië) en pianist Raúl Santana (Spanje) zorgden voor vele muzikale hoogtepunten! 

Alle stukken van Dominyka hebben een begin, een opbouw en een hoogtepunt en een mooi einde! Héél knap voor een slechts 24-jarige zangeres en componiste. Het publiek was ademloos en had soms nog even tijd om te applaudisseren tussen de verschillende prachtige solo’s door!

Wilt u ook zo’n topconcert meemaken in Voorschoten? Entree slechts 7 euro p.p.!
Zie voor meer info over deze concerten: www.pjpj.nl


Nieuws overzicht

Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 6 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 7 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 8 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 8 uur geleden
Afbeelding
VVD, CDA en VL blokkeren inhaalslag minimabeleid 8 uur geleden 1