Werk in opdracht
Werk in opdracht Foto: Hans Oostrum

Kasteel Duivenvoorde opent de deuren met een nieuwe audiotour

Cultuur Kunst & Cultuur

Vanaf donderdag 1 juli opent Duivenvoorde de deuren voor het publiek. Bezoek het huis met de gloednieuwe audiotour. De geschiedenis van achthonderd jaar familiehuis wordt op een heel bijzondere manier verteld door leden van de verschillende families die in de loop der eeuwen op het kasteel hebben gewoond. 

Arent van Wassenaer van Catwijck vertelt over de 5 eeuwen bewoning door de familie van Wassenaer en Jan Steengracht van Oostcapelle neemt u mee door de verhalen van 2 generaties Steengracht. Ludolphine en Alexander Schimmelpenninck van der Oye vertellen in de tour op intieme wijze over hun familieherinneringen.

Laat u in eigen tempo meenemen langs de hoogtepunten uit achthonderd jaar familiebewoning. Droom weg bij de verhalen over reizen, de uitzonderlijke collecties boeken en wapens en hoor alles over een verboden liefde en over de aanleg van het omringende park en groen. Voor families is er de speciale familietour. Met een koffertje vol bijzondere spullen en leuke opdrachten in de hand ga je met deze ‘doorgeef-tour’ op pad door het kasteel.

Meer informatie over de tour en kaarten bestellen op www.kasteelduivenvoorde.nl/

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 1 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 1 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 6 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 18 uur geleden