<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>De initiatiefnemers Femke Dekker en Eric van Dommelen</p>

De initiatiefnemers Femke Dekker en Eric van Dommelen

(Foto: Marijn Kramp)

Help de Leidse Boontjes aan een “tweede kans”

Stichting Leidse Boontjes is door de coronacrisis in financieel zwaar weer terechtgekomen. Het initiatief van politiemedewerkers Femke Dekker en Eric van Dommelen om het leven van mensen weer op de rit te krijgen via begeleid werken in de horeca, is door haar buffers heen. Om het financiële gat te dichten, is er een crowdfundactie gestart.

Inmiddels ruim twee jaar geleden begonnen Dekker en Van Dommelen met Stichting Leidse Boontjes. Het succesverhaal van de Rotterdamse Heilige Boontjes vormden hiervoor de inspiratie. “Mensen die om wat voor reden dan ook worden gezien als ‘buitenbeentjes’, vinden bij Stichting Leidse Boontjes een veilige plek om weer aan het werk te gaan”, vertelt Dekker over het initiatief. “Deze mensen gaan aan de slag bij het bedrijfsrestaurant van Nieuwe Energie waar ze worden begeleid door een kok en een jongerenbegeleider om zo te werken aan zichzelf en aan hun toekomstperspectief.”

Stichting Leidse Boontjes heeft als doel mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zoeken naar een nieuwe kans, te helpen bij hun re-integratie in de maatschappij. Wij bieden ze een (veilige) plek aan in het (bedrijfs)restaurant van de Nieuwe Energie in Leiden. Wij bieden ze de mogelijkheid van dagbesteding, leren & werken, een stage of een betaalde baan. Wij coachen ze op essentiële vaardigheden zoals discipline, gedragsregels, samenwerken, communiceren en stimuleren persoonlijke groei. Met als doel, dat ze aan het einde van hun traject klaar zijn voor een volgende stap. Dit kan zijn starten met een opleiding, doorstromen naar een volgend traject of gaan werken!

Door de coronacrisis is het restaurant van Leidse Boontjes twee keer voor een langere tijd gesloten geweest. Met als gevolg dat er meer dan een half jaar geen inkomsten zijn binnengekomen. Wij draaien namelijk alleen op de omzet van de catering. Daarnaast viel er voor 11 jongeren ineens dagbesteding weg. Gelukkig is iedereen gezond door deze tijd heen gekomen en zijn wij nu weer OPEN!

In de twee jaar tijd dat Leidse Boontjes bestaat hebben 30 mensen bij ons gewerkt. Op dit moment werken er nog 11 en staan er zeven op het punt van uitstroom naar opleiding, nieuwe traject of werk. Nieuwe aanmeldingen stromen al binnen. Zeker nu is er nog meer vraag naar een veilige leer en werkomgeving om mensen te helpen aan een nieuwe kans. Kortom...… Leidse Boontjes moet blijven bestaan! Alleen hebben wij daar financiering voor nodig. Zodat wij een jongerenbegeleider kunnen aannemen voor 16 uur per week en de jongeren weer volledige ondersteuning kunnen bieden.

In ons eerste jaar (2019) hebben wij een kleine buffer kunnen opbouwen. Deze hebben wij nodig gehad om door de coronacrisis te komen. Nu wij weer open zijn beginnen we eigenlijk weer op NUL. Onze omzet is door de nog blijvende maatregelen gering en wij hebben zeer beperkte middelen om onze jongeren te ondersteunen of om medewerkers in dienst te nemen.

Wij hebben uw hulp nodig om Leidse Boontjes ook te helpen aan een “tweede kans” . Samen kunnen wij de arbeidsmarkt, zeker in Leiden, meer inclusief maken en geven we jongeren een nieuwe kans. Doet u mee?

Wij zullen alle donateurs vermelden op ons donatie bord in het restaurant. Voor donaties boven de volgende bedragen willen wij u graag persoonlijk bedanken:

50 euro - kopje koffie/thee voor 2 personen

100 euro - kopje koffie/thee met iets lekkers voor 2 personen

250 euro - Leidse Boontjes lunch voor 2 personen

500 euro - Leidse Boontjes lunch voor 4 personen + praatje van initiatiefnemerFemke Dekker of chef-kok Rick Koers

1000 euro - vermelding website als vrienden van (eventueel met bedrijfslogo) + Leidse Boontjes lunch voor 6 personen + persoonlijk verhaal van een van onze Boontjes en initiatiefnemer Femke Dekker of chef-kok Rick Koers

www.leidseboontjes.nl


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten