Jasmijn en dochter Mia zijn vrienden van de bibliotheek.
Jasmijn en dochter Mia zijn vrienden van de bibliotheek. Foto: Bibliotheek Voorschoten

Extra lang lezen in de zomervakantie

Cultuur Kunst & Cultuur

Yes! Lekker lang lezen in de vakantie! Van maandag 5 juli en met zondag 15 augustus worden alle (luister)boeken automatisch voor 6 weken uitgeleend. Voor tijdschriften, dvd’s en toptitels geldt de normale uitleentermijn. Veel leesplezier!

Ben jij al Vriend van de bibliotheek?
Als Jasmijn in de bibliotheek in Voorschoten komt, vindt ze het leuk om aan de leestafel de tijdschriften door te bladeren. Maar ze komt soms ook met haar dochter Mia. Samen zoeken ze op de kinderafdeling boekjes uit. De vrolijke Mia is nu al fan van lezen en leest op haar manier al hele boeken! Dat de bibliotheek voor iedereen toegankelijk is en een groot aanbod boeken voor alle leeftijden heeft is jammer genoeg niet vanzelfsprekend. Door teruglopende subsidies en de gevolgen van corona kan de bibliotheek jouw steun goed gebruiken. Wil jij financieel een steentje bijdragen aan jouw bibliotheek? Word dan Vriend van de bibliotheek! Dit is al mogelijk voor €25,- per jaar! Je krijgt er ook nog eens een leuk bedankje voor terug. Wil je Vriend van de bibliotheek worden of meer informatie? Kijk dan op obvw.nl/vriendvandebibliotheek

Ga je mee op Boek ‘n Trip?
Lekker lezen op het strand? Of een luisterboek voor in de auto? Speciaal voor kinderen die nog geen ervaring hebben met de bieb, heeft Jeugdbibliotheek.nl de zomeractie Boek ‘n Trip! Met de online Bibliotheek-app beleeft je kind in juli en augustus gratis de leukste e-books en luisterboeken op een telefoon of tablet.

Hoe werkt het? Vanaf 1 juli ontdek je de selectie zomerboeken per leeftijdscategorie en download je ze in de online Bibliotheek-app. Geen gedoe: je hoeft er niet voor naar de bibliotheek, geen lid te worden en ook niet te zeulen met boeken. Zo beleeft je kind tijdens de vakantie de spannendste avonturen en voorkom of verhelp je ook meteen een leesachterstand. Leuk en handig! Lees en luister nu via de online Bibliotheek-app!

BiebBouwers Vakantiespecial - Ga mee op vakantie met de BiebBouwers!
Heb je ook zo’n zin om weer op reis te gaan? Ga dan mee met BiebBouwers, die reizen de hele wereld rond vanachter de computer! Ze bezoeken wereldberoemde gebouwen en fantaseren hoe ze daar spectaculair vanaf kunnen glijden. Laatst waren ze nog bovenop de Eiffeltoren en gleden ze met de waterglijbaan zo in één keer de rivier in! Ben jij ook goed in het bedenken van dit soort gekke combinaties? Doe dan mee met de vakantie-editie van de BiebBouwers! Doe dan mee aan deze wedstrijd en maak kans op een prijs! Bekijk het filmpje en de opdracht en dan lekker bouwen. Stuur een filmpje van het bouwwerk voor 16 augustus naar biebbouwers@probiblio.nl.

Coronaspreekuur in Bibliotheek Voorschoten – Wij helpen je met het maken van een afspraak Heb je een brief gekregen over de prik tegen corona? Heb je vragen over de brief? Of wil je hulp bij het maken van een afspraak? Kom naar het corona-spreekuur in Bibliotheek Voorschoten. Het corona-spreekuur is op maandag van 14.00 tot 16.00 uur. Onze vrijwilligers helpen je met het maken van een afspraak.

Neem mee naar de bibliotheek:
•        de brief
•        je agenda
•        je identiteitsbewijs (paspoort, ID-kaart of rijbewijs)

Maak je wel even een afspraak? Aanmelden kan aan de balie tijdens de openingstijden van de bibliotheek, telefonisch 071-5615678 of per e-mail: voorschoten@obvw.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 6 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 10 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24