Afbeelding

Deel Leidseweg Noord ontruimd na gaslek (update, gaslek dicht)

Politie 112

Bericht van gemeente Voorschoten: Op de Leidseweg, ter hoogte van de Piet Heynlaan, was vanmorgen een gaslek. Bij graafwerkzaamheden werd de gasleiding geraakt. De brandweer heeft het gas met een waterscherm tegengehouden en uit voorzorg de omliggende woningen, Praktijkcollege Het Metrum en kinderdagverblijf BLOS ontruimd. De gemeente stond klaar om voor een tijdelijke opvanglocatie te zorgen, maar dat bleek gelukkig niet nodig. Netwerkbeheerder Aliander heeft het gaslek inmiddels dicht gemaakt. Er zijn geen slachtoffers gevallen. 

De politie meldt dat het gaslek inmiddels gedicht is. Bewoners mogen weer naar huis maar hebben geen gas. De Leidseweg-Noord is nog niet vrij gegeven.

Op de kruising Leidseweg Noord-Piet Heynlaan is vanmorgen tijdens werkzaamheden een hogedrukgasleiding gebroken. Een grote gaswolk ligt boven de wijk. Woningen, bedrijven en een school zijn ontruimd. 

Liander is bezig het lek te dichten. In de wijk hoor je het suizen van het ontsnappende gas. Volgens de brandweer gaat het om een groot lek. De weg is helemaal afgesloten. 

Tijdens werkzaamheden werd puin weggehaald rondom de leiding waardoor een oude koppeling sprong en het gas met grote druk wegspoot, gemengd met aarde en modder’. Een enorme klap’, aldus een ooggetuige. 

De bewoners worden in de buurt opgevangen. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
Toerclub Stompwijk organiseert 31e Elfdorpentocht 2 uur geleden
Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 6 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 7 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 7 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 9 uur geleden