Afbeelding

Het paard is weer schoon en in de was gezet!

Algemeen

VOORSCHOTEN – De leden van Lionsclub Voorschoten wassen en poetsen Het Paard aan het begin van de Schoolstraat voor de Paardendagen. Geholpen door de jeugd werd het beeld dit jaar extra grondig schoongemaakt en opnieuw in de was gezet. Voorschotenaren en bezoekers kunnen weer genieten van een opgefrist beeld. Vorig jaar gingen de Paardendagen niet door, vanwege Corona.  Dit jaar zal alleen de oliebollenkraam van 28 – 31 juli op het Treubplein staan.  

De kinderen op de foto die zo hard hebben meegeholpen met poetsen zijn (v.l.n.r.): Brem, Reinout, Niels, Jasmijn en Sarah. De nieuwe generatie poetsers (Krijn) zit op de achtergrond al klaar in de kinderwagen.

Het beeld werd in 1976 uitgezocht door de Voorschotense burgerij. De keuze was gevallen op de Amerikaanse beeldhouder Floyd T. De Witt die het in Duitsland in brons liet gieten. De gemeente betaalde er indertijd 36.000 gulden voor. Op 28 juli 1980 werd het beeld officieel onthuld aan het begin van de Voorstraat. Een tijdelijke plek werd gezegd, de werkgroep Cultuur destijds was er niet tevreden mee. Zij zagen het beeld liever geplaatst op het kerkplein bij de dorpskerk, maar daar was het kerkbestuur het niet mee eens, rouwauto’s zouden niet tot de deur kunnen rijden. Daarna was er sprake van dat het beeld voor het Ambachts- en Baljuwhuis zou komen. Maar ook daar is het paard niet terecht gekomen, het staat dus nog steeds op dezelfde plek, aan het begin van de Schoolstraat. 

Nieuws overzicht

Afbeelding
VKK-jubileumconcert De Vliegende Hollander 13 uur geleden
Oude Stationslaantje.
Geen flexwoningen maar permanente bouw Oude Stationslaantje 22 uur geleden
Afbeelding
Bloed, zweet en tranen bij oefening Corbulotunnel gisteren
Afbeelding
Grote oefening in Corbulotunnel 23 mei, 12:46
Afbeelding
Asfaltwerkzaamheden op diverse plekken in het dorp 23 mei, 12:37