Het ventileren is nog in volle gang bij hotel-restaurant De Gouden Leeuw. Met man en macht wordt er aan gewerkt om het bedrijf zo snel mogelijk te openen.
Het ventileren is nog in volle gang bij hotel-restaurant De Gouden Leeuw. Met man en macht wordt er aan gewerkt om het bedrijf zo snel mogelijk te openen. Foto: VSK

Gouden Leeuw voorlopig nog dicht na brand

Algemeen Regio nieuws

Hotel-Restaurant De Gouden Leeuw aan de Veurseweg is vooralsnog gesloten na de brand van gisterenavond. Met man en macht wordt gewerkt om alle systemen te herstellen nu het elektrische hart van het bedrijf bij de brand is verwoest. Het bedrijf is ook telefonisch niet bereikbaar laat het weten via facebook. 

De brandlucht is goed waarneembaar bij het hotel-restaurant. Personeel dat vanmorgen kwam werken, reageerde verbijsterd. ‘We moeten nu eerst zorgen voor de aanwezige gasten’, laat een medewerker aan hen weten. Het ontbijt wordt ergens anders geregeld nu alle systemen zijn uitgevallen. Wanneer de Gouden Leeuw weer open gaat, weet niemand. 

Sleutelstad.nl meldt dat volgens een voorlichter van de brandweer de brand is ontstaan in een kelderruimte onder het restaurant, dat diende als server- c.q. technische ruimte. ‘De rook is onder andere het restaurantgedeelte ingetrokken.’ De brandweer spreekt van een geluk dat er geen gasten sliepen in de hotelkamers boven dat deel van het complex.

De oorzaak van de brand is nog niet bekend en er zijn ook geen gewonden gevallen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 17 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9