Met de hond aangelijnd naar het Wassenaarse strand mag weer.
Met de hond aangelijnd naar het Wassenaarse strand mag weer. Foto: VSK

Met de hond naar paviljoens Wassenaarse Slag weer toegestaan

Algemeen Regio nieuws

Voor bezoekers van de strandpaviljoens aan de Wassenaarse Slag is het met ingang van nu toegestaan om met de hond aangelijnd over de strandafgang richting de paviljoens te lopen. Dat mag alleen met aangelijnde hond en achterlangs. Aan de voorkant van de paviljoens is het te allen tijde verboden om met de hond te lopen. Dat meldt de Gemeente Wassenaar.

Sinds de zomer van 2020 wordt de hondenvlag niet meer gehesen. Met deze vlag werd kenbaar gemaakt dat het verbod van honden op het strand niet gold als hij gehesen was. Echter is het hijsen en strijken van de hondenvlag behoorlijk arbeidsintensief. Vanwege capaciteitsproblemen in deze Coronatijd is daarom besloten om de vlag te verwijderen. Gevolg hiervan was dat er in het zomertijdvak helemaal geen honden meer op het strand werden toegelaten. Het college van Wassenaar heeft hier verandering in gebracht.

Deze nieuwe regel geldt als volgt: tussen paal HP92.75 en HP92.25 (het recreatiegebied) is het altijd verboden voor honden. Vanaf strandpaal 92.25 richting Katwijk is het vrij om met de hond het strand op te gaan en richting Scheveningen kan dit vanaf paal 92.75. Natuurlijk geldt er altijd een opruimplicht.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Activiteiten meivakantie bij Intratuin 3 uur geleden
Binnenkort komt het eerste boek van Astrid Janson over haar hechtingsstoornis uit. Tegelijkertijd is ze hobbyfotograaf en exposeert in Amersfoort. Foto: VSK
Ontmoeting bij de Dorpspomp 4 uur geleden
Afbeelding
Vacature doktersassistente 5 uur geleden 1
Afbeelding
Cyberaanval op gemeente afgeslagen 6 uur geleden
In mei en juni komt de bodyscan weer naar Drogisterij De Pauw van eigenaresse Veronica de Smit. Inschrijven kan vanaf nu. Foto: VSK
Ook dit jaar de bodyscan bij Drogisterij De Pauw 9 uur geleden