<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Met de hond aangelijnd naar het Wassenaarse strand mag weer.&nbsp;</p>

Met de hond aangelijnd naar het Wassenaarse strand mag weer. 

(Foto: VSK)
Regio nieuws

Met de hond naar paviljoens Wassenaarse Slag weer toegestaan

Voor bezoekers van de strandpaviljoens aan de Wassenaarse Slag is het met ingang van nu toegestaan om met de hond aangelijnd over de strandafgang richting de paviljoens te lopen. Dat mag alleen met aangelijnde hond en achterlangs. Aan de voorkant van de paviljoens is het te allen tijde verboden om met de hond te lopen. Dat meldt de Gemeente Wassenaar.

Sinds de zomer van 2020 wordt de hondenvlag niet meer gehesen. Met deze vlag werd kenbaar gemaakt dat het verbod van honden op het strand niet gold als hij gehesen was. Echter is het hijsen en strijken van de hondenvlag behoorlijk arbeidsintensief. Vanwege capaciteitsproblemen in deze Coronatijd is daarom besloten om de vlag te verwijderen. Gevolg hiervan was dat er in het zomertijdvak helemaal geen honden meer op het strand werden toegelaten. Het college van Wassenaar heeft hier verandering in gebracht.

Deze nieuwe regel geldt als volgt: tussen paal HP92.75 en HP92.25 (het recreatiegebied) is het altijd verboden voor honden. Vanaf strandpaal 92.25 richting Katwijk is het vrij om met de hond het strand op te gaan en richting Scheveningen kan dit vanaf paal 92.75. Natuurlijk geldt er altijd een opruimplicht.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten