<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl

Programma Filmtheater t/m 27 augustus

Onderstaand het programma tot en met 27 augustus. Voor meer informatie en reserveren zie: www.filmltheatervoorschoten.nl.

Donderdag 12 augustus, 20.00 en zondag 15 augustus, 15.30: Supernova

Drama (VK 2021) 94 min. Kijkwijzer: AL

Colin Firth en Stanley Tucci zijn fenomenaal als Sam en Tusker, die in Supernova samen hun weg moeten vinden in een leven dat langzaam uit hun handen glijdt. Regisseur en schrijver Harry Macqueen weet perfect de juiste toon te treffen in dit ingetogen drama waarin liefde en verlies samen komen. Sam en Tusker zijn al 20 jaar samen en trekken in een camper door Engeland. Ze bezoeken familie, vrienden en plaatsen uit hun verleden, maar het is geen gewone vakantie. Deze tijd die ze samen hebben, is het belangrijkste in hun leven geworden. Tusker’s dementie is de laatste jaren erger geworden en de reis door het verleden moet ruimte maken voor een onzekere toekomst. Geheimen worden onthuld, plannen vallen in duigen en hun liefde biedt geen vanzelfsprekende oplossing meer. 

Vrijdag 13 augustus, 20.00: Jazz on a Summer’s Day

Muziekdocumentaire, concertregistraties (VS 1959) 85 min. Kijkwijzer: AL

1958: Newport, Rhode Island is het zomerse decor voor het jaarlijkse jazzfestival in dit kleine stadje aan de oostkust van de Verenigde Staten. Behalve een registratie van de optredens van muzikale grootheden als Louis Armstrong, Thelonious Monk, Mahalia Jackson en Chuck Berry, schetst Jazz on a Summer’s Day ook een pakkend tijdsbeeld van de stijlvolle Amerikaanse fifties. Regisseur en gelouterd fotograaf Bert Stern bracht niet alleen op intieme wijze de artiesten en hun muziek in beeld, maar filmde met dezelfde passie de bezoekers, de omgeving en toevallige passanten. Jazz on a Summer’s Day is een sfeervol muzikaal verslag van een zomerse dag in lang vervlogen tijden, volledig gerestaureerd in 4K.

Zaterdag 14 augustus, 20.00: The Mauritanian

Drama (VS 2021) Met o.a. Jodie Foster en Benedict Cumberbatch. 129 min. Kijkwijzer: 16.

The Mauritanian vertelt het waargebeurde verhaal van Mohamedou Ould Slahi, die door de Amerikaanse regering werd opgepakt voor de aanslagen op 9/11 en zonder enige vorm van rechtspraak gevangen werd gezet in Guantamo Bay. Net wanneer hij alle hoop dreigt te verliezen, vindt hij bondgenoten in de idealistische advocaat Nancy Hollander en haar assistent Teri Duncan. Samen worden ze geconfronteerd met talloze obstakels in een wanhopige zoektocht naar gerechtigheid. Ze worden tegengewerkt door militair aanklager Stuart Couch, maar hun controversiële pleidooi en het bewijsmateriaal, onthullen uiteindelijk een schokkende samenzwering die tot diep in het Amerikaanse rechtssysteem doordringt. 

Vrijdag 20 augustus, 20.00: Oliver Sacks: His Own Life

Documentaire, biografie (VS 2019) 94 min. Kijkwijzer: 12

Oliver Sacks is ‘s werelds beroemdste neuroloog; een bijzonder innemende, onconventionele en briljante wetenschapper die ook in Nederland bijzonder geliefd werd. Deze wijze, vrolijke dokter was een groot deel van zijn leven, zoals zijn collega het bondig verwoordt, ‘a supreme fuck-up’. Een buitenstaander die, worstelend met zijn seksualiteit en zijn uitbundige, en vaak ook extreme gedrag, wel meerdere levens lijkt te hebben geleefd. Niemand kon beter observeren en had een groter inlevingsvermogen dan hij. Op eenentachtigjarige leeftijd, met nog een half jaar te leven, vertelt hij over zijn eigen wonderbaarlijke levensgeschiedenis. Over een sprankelende, mateloze man, met een geest als een uitdijend heelal, voor wie niets of niemand te vreemd was, en die zijn naderende dood verwelkomt als een nieuw avontuur. Een ontroerend uniek verhaal over een tedere unieke man.

FAMILIEFILMS

Op woensdagen en in het weekend. In de week van 21-28 augustus dagelijks voorstellingen

De Kameleon aan de ketting

Familiefilm (NL in de bioscopen in 2021), 95 min. Kijkwijzer: 9

De tweeling Hielke en Sietse beleven allerlei avonturen. Deze keer krijgen ze het wel erg zwaar als De Kameleon “aan de ketting” moet. Die prachtige en supersnelle boot van de broers draait namelijk op diesel en dat is verboden. Op hetzelfde moment worden er bij een Zorgboerderij in de buurt van het dorp Lenten een groot aantal dode dieren aangetroffen; en een jongen met een verstandelijke beperking Nando die beweert dat hij de dader is. Daar geloven Hielke en Sietse helemaal niets van. Samen met het punkmeisje Jossie zoeken ze naar de echte misdadigers.

Wolfwalkers

Animatie, 103 min. NL gesproken. Kijkwijzer: 6 

In een magisch Ierland wonen Wolfwalkers. Je herkent ze aan hun fonkelend rode haar en grote ogen. Zij kunnen niet alleen praten met wolven, maar ook wonden genezen en zelf in een wolf veranderen. Mensen denken dat Wolfwalkers hen beschermen tegen de wolven, maar eigenlijk is het andersom. Het zijn de wolven en de natuur die bescherming nodig hebben. Als leerling-jager Robyn met haar vader naar Ierland reist om de laatste wolven te doden, leert ze Mebh kennen. Mebh blijkt een Wolfwalker te zijn, net als haar moeder. Wanneer haar moeder spoorloos verdwijnt, gaan Robyn en Mebh op zoek naar haar. Robyn komt terecht in een geheime, betoverende wereld.

Een bijzonder spannend en adembenemend mooi avontuur, vol van magie, Keltische mythes, vriendschap en liefde voor de natuur, die zowel kinderen als volwassenen zal betoveren

Buurman & Buurman: Bakken en Grillen

(Vanaf 23 augustus) Animatie, familiefilm, 60 min. Kijkwijzer: AL

Buurman & Buurman zorgen weer voor veel chaos in hun nieuwe avontuur. Dit keer bedenkt het onhandige duo originele oplossingen voor het maken van eten, alleen gaat dat niet altijd even makkelijk… Zo besluiten de buurmannen een barbecue te organiseren, maar hoe doe je dat als de grill niet goed werkt? Dan maak je er toch zelf een! Ook wordt er op een originele manier ijsblokjes en brood gemaakt. Als de klunzige buurmannen na het kijken van een zelfgemaakte 4D -film weer aan het werk gaan en de garagedeur willen maken, sluiten ze zichzelf op. Kortom: er is weer ontzettend veel te beleven met de vrolijke buurmannen.

In verband met de corona-maatregelen mogen er per voorstelling maximaal 59 bezoekers worden toegelaten

Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl

Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Zo15-aug13.30De Kameleon aan de ketting
Wo18-aug13.30De Kameleon aan de ketting
Za21-aug15.30De Kameleon aan de ketting
Zo22-aug13.30De Kameleon aan de ketting
Wo18-aug15.30Wolfwalkers
Za21-aug13.30Wolfwalkers
Ma23-aug15.30Wolfwalkers
Ma23-aug13.30Buurman & Buurman: Bakken en grillen
Do12-aug20.00Supernova
Zo15-aug15.30Supernova
Vr13-aug20.00Jazz on a Summer´s Day
Za14-aug20.00The Mauritanian
Vr20-aug20.00Oliver Sacks: His Own LifeLater in augustus:
Do26-aug20.00Luizenmoeder - De film
Za28-aug20.00Luizenmoeder - De film
Zo29-aug15.30Luizenmoeder - De film
Vr27-aug20.00Frida: viva la vida


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten