Michiel Eduard Donkersloot.
Michiel Eduard Donkersloot. Foto: oorlogsverhalen.com

Michiel Eduard Donkersloot vertelt het oorlogsverhaal van zijn grootouders

Algemeen Regio nieuws

Vandaag,15 augustus, wordt er stilgestaan bij het officiële einde van de Tweede Wereldoorlog en worden alle slachtoffers herdacht van de oorlog tegen Japan en de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. Voor Stichting Oorlogsverhalen vertelt Michiel Eduard Donkersloot uit Voorschoten, het oorlogsverhaal over zijn grootouders voor, tijdens en na de Japanse bezetting van Nederlands-Indië. 

Dit is de link naar de film op de site van Stichting Oorlogsverhalen.

Michiel (1981) is 40 jaar geleden in Nederland geboren, maar draagt als nakomeling van Javaanse slaven Indië in zijn ziel. Hij is singer-songwriter en producer van Indonesische popmuziek en is van Nederlands-Indische afkomst. Hij treedt regelmatig op in Indonesië en is een graag geziene gast in radio en tv-programma’s. 

Zijn Javaanse overgrootouders zijn van Java naar Sumatra getransmigreerd om te werken als Javaanse koelies op grote ondernemingen. Zijn grootouders, tantes en oom hebben op Sumatra en Java in 7 Jappenkampen gezeten en de bersiap meegemaakt. Zijn vader kwam met de familie in 1956 vanuit Medan met de Willem Ruys naar Nederland.

Voor www.oorlogsverhalen.com maakt hij video-vlogs over zijn zoektocht naar Indische oorlogsverhalen.

Michiel is ook oprichter en bestuurslid van de Stichting Anak Mas, die kansarmen in Indonesië ondersteunt bij het voorzien in hun levensonderhoud. Ze doet dat door het financieren van kleinschalige projecten. Meer informatie op www.stichtinganakmas.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 40 minuten geleden
Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 1 uur geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 1 uur geleden 1
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 17 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 23 uur geleden