Logo voorschotensekrant.nl
<p>Agnieszka voor haar Poolse delicatesse zaak Kleine PRL aan het Ambachtspad in Voorschoten. Foto: VSK</p>

Agnieszka voor haar Poolse delicatesse zaak Kleine PRL aan het Ambachtspad in Voorschoten. Foto: VSK

(Foto:)

Poolse delicatessen en maaltijden bij Kleine PRL

Aan het Ambachtspad 17 in Voorschoten is sinds kort een Poolse delicatessen zaak geopend. Eigenaresse van deze zaak is de uit Polen afkomstige Agnieszka Nandoe.

De ondernemende Angnieszka is pas 24 jaar en woont met haar partner en tweeling van drie jaar in de Stevenshof in Leiden. ‘Ik heb in Polen een koksopleiding gevolgd’, vertelt zij. ‘Aanvankelijk was ik werkzaam in de logistiek, maar dat werk werd te zwaar voor mij. Ik besloot mijn droom waar te maken en een horecazaak te gaan beginnen en ben op zoek gegaan naar een geschikt pand. Kort daarop brak corona uit en moesten de horecazaken sluiten. Ik besloot een andere weg in te slaan en een winkel met Poolse delicatessen en maaltijden te beginnen. Polen heeft een hele rijke eetcultuur en daar wil ik graag de mensen in Voorschoten graag kennis mee laten maken.

De locatie hier op het Ambachtspad tussen de grote parkeerplaats en het centrum was voor Agnieszka meteen de perfecte plek. Langzaam maar zeker groeide het assortiment en wie nu de winkel bezoekt kan er kant en klaar gerechten kopen en kiezen uit verschillende worstsoorten,  ‘worsten uit verschillende regio’s in Polen van hele pittige worst tot gedroogde worst, worst bij de borrel, als hoofdgerecht en fantastisch op de barbecue! Elke streek in Polen heeft zijn eigen worstsoort, ze zijn allemaal verschillend gekruid en zonder toevoeging van smaak en kleurstoffen en echt voor 90 tot 98 % puur vlees. Ook het gebak is origineel Pools, het wordt dagelijks geleverd door een Poolse bakkerij. Verder heb ik allerlei conserven en ingemaakte groente in het assortiment, zoals de zuurkool die in Polen veel gegeten wordt, boordevol vitamine C!. 

‘Omdat ik opgeleid ben als kok, kan ik de mensen in Voorschoten ook kennis laten maken met de Poolse keuken. Ik volg nu nog een opleiding SVH Diploma Sociale hygiëne, zodra ik de diploma’s binnen heb ga ik in mijn winkel ook originele Poolse gerechten klaarmaken en kun je hier de echte Poolse Barzszc, Zurek en andere specialiteiten verkrijgen’

De winkel van Agnieszka is zeven dagen per week van 08.00 tot 18.00 uur geopend en heet Kleine PRL, hoe je dat uitspreekt moet u echt zelf aan haar vragen! 

Kleine PRL
Poolse Delicatesse
Ambachtspad 17
2251 CP Voorschoten

Meer berichten