Diederik van Ooijen, Cok van der Does en Theo Meppelink kregen vanmiddag de Parel van Voorschoten uit handen van burgemeester Stemerdink. Foto: VSK
Diederik van Ooijen, Cok van der Does en Theo Meppelink kregen vanmiddag de Parel van Voorschoten uit handen van burgemeester Stemerdink. Foto: VSK

Drie Parels voor vrijwilligers De Six Prêt

Algemeen Regio nieuws

‘We zijn er gewoon ingeluisd’, zegt Theo Meppelink. Samen met Diederik van Ooijen en Cok van der Does werd hij met een smoesje op maandagmiddag naar het clubhuis van Club de Petanque De Six Prêt in De Boschbloem gelokt waar de drie de Parel van Voorschoten kregen uitgereikt door burgemeester Stemerdink.

Helemaal onverwacht was het niet. ‘We kregen alle drie een briefje in de bus of we hier om half drie wilden zijn. Dat was raar want normaal gesproken moeten we er om twee uur zijn. Dan boulen we tot vier uur en daarna doen we een drankje. Dat er dus iets stond te gebeuren, was wel duidelijk maar dat het een Parel zou zijn, wist we niet. Wat een eer!, zeggen de drie. Ze kregen de Parel vanwege hun jarenlange vrijwillige bestuurswerkzaamheden voor de club. De Parel is een huldeblijk van de gemeente voor inwoners die meer dan 15 jaar uitzonderlijke verdiensten voor de Voorschotense samenleving hebben verricht.

\Diederik van Ooijen werd eind 1990 lid van de vereniging via een open recreantenavond en het befaamde Voorstraattoernooi op Eerste Pinksterdag. Sinds februari 2005 was hij lid van het bestuur als secretaris en is dat gebleven tot april 2021. Hij was zeer consciëntieus en betrouwbaar in deze functie.Ondertussen was en is Diederik niet te beroerd om de handen uit de mouwen te steken bij het vele werk dat bij het organiseren van een groot toernooi nu eenmaal vereist is. Naast de vele vrijwilligers die in alle vroegte aanwezig zijn op de Voorstraat, was Diederik ook en hij zorgde ervoor dat de papieren voor de vergunning en subsidie stipt in orde waren.

Theo Meppelink is in de jaren 1980 tot 1993 twee periodes lid van het bestuur van De Six Prêt geweest als penningmeester. Daarnaast is hij een zeer verdienstelijke bouler, die altijd bereid is om nieuwe leden aanwijzingen te geven. Hij geeft trainingen en heeft er mede voor gezorgd dat er een professioneel trainer lessen aangetrokken werd om het niveau van de leden op te krikken. In 2003 werd hij opnieuw penningmeester en is daarnaast actief bezig geweest om te kijken of er met andere Voorschotense verenigingen een permanent onderkomen te regelen viel. Helaas is dat, ondanks alle tijd en energie die er is ingestoken, nog niet gelukt. Ook is hij als mantelzorger actief en inzetbaar voor leden van de vereniging voor vervoer, onder andere naar het ziekenhuis.

Cok van der Does is via zijn dochter 28 jaar geleden bij de club gekomen, ook weer door het befaamde Voorstraattoernooi. Hij was voorzitter en volgens de aanvragers is Cok zeer gemakkelijk in de omgang en heeft mede daardoor het vermogen om mensen te betrekken in zaken die de vereniging ten goede komen. Zoals onder andere de organisatie van het Voorstraattoernooi. Ook neemt hij taken op zich die anderen niet zien of die ongemerkt blijven liggen. Hij ‘ziet’ toekomstmogelijkheden voor de club en signaleert heel snel problemen tussen personen en weet dit dan altijd op te lossen zonder bang te zijn om de waarheid te zeggen.Cok Van der Does organiseerde als voortrekker, samen met andere leden, de jaarlijkse vrijwilligersdag en was steeds op zoek naar vrijwilligers die hun vrije tijd willen en kunnen besteden aan het vele werk dat een vereniging nu eenmaal met zich meebrengt. Hij initieerde en ondersteunde nieuwe initiatieven zoals zijn laatste project dat twee schitterende nieuwe duurzame petanquebanen opleverde, in samenwerking met de Lions club Voorschoten. Als gunstig effect hiervan kan De Six Prêt in de toekomst ook toernooien organiseren met een volledig wedstrijdsysteem.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Kinderpartijtje in het filmtheater 13 uur geleden
Het trieste resultaat van één nacht vorst. 90% van de druivenoogst is mislukt.
Vorst nekt druivenoogst Chateau Deux Filles 15 uur geleden
Anja en Zhang Hu zijn al 25 jaar eigenaar van Restaurant Alexander. Een must voor de liefhebbers van de echte Chinese keuken. Foto: PR
Restaurant Alexander: de echte traditionele Chinese keuken 17 uur geleden
Na afloop werd er nog druk gediscussieerd over de antwoorden. Het bleef nog lang gezellig!
Ruim 180 deelnemers aan Oranje Pubquizzen 21 uur geleden 6
Afbeelding
Volleybalrecreanten Gemini Kangeroes zoeken sociale spelers 23 apr, 16:10