<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
<p>Het duurzame kantoor van Grapefish aan de Industrieweg 52 in de Dobbewijk van Voorschoten kan meteen en volledig ingericht betrokken worden. &nbsp;Foto: PR</p>

Het duurzame kantoor van Grapefish aan de Industrieweg 52 in de Dobbewijk van Voorschoten kan meteen en volledig ingericht betrokken worden.  Foto: PR

(Foto: )

Grapefish gaat verder digitaal

Vijf jaar geleden betrokken wij één van de eerste duurzame bedrijfspanden aan de Industrieweg 52 in de Voorschotense Dobbewijk. Het was spraakmakend in die tijd, een pand zonder gasaansluiting, met zonnepanelen en een warmtepomp. Het paste bij onze filosofie om vernieuwend te zijn. Dat willen we nog steeds en daarom gaan we nu weer een stap verder.

Paul Lodewick, mede-eigenaar van Grapefish vertelt hoe hij na anderhalf jaar Corona tot inzicht kwam dat het nog steeds hypermoderne bedrijfspand in de Dobbewijk eigenlijk overbodig is geworden. ‘Ik heb hier al die tijd in mijn eentje op kantoor gezeten, de werkplekken op de bovenverdieping bleven leeg, iedereen werkte thuis. Naarmate wij ons steeds meer ontwikkelden in de digitale communicatie bleek dat het thuiswerken eerder een voordeel dan een nadeel was. De mensen van Grapefish zijn stuk voor stuk creatief en blijken, als zij in hun eigen omgeving werken, op momenten dat het hen het beste uitkomt, veel productiever zijn. Naast de vijf vaste medewerkers halen wij digitaal zowel nationale als internationale deskundigheid in huis voor de projecten die wij voor onze opdrachtgevers mogen uitvoeren’. 

‘Voor elk project creëren wij een team van mensen dat staat voor een pragmatische aanpak en professionele oplossingen. Door samen werken en denken komen wij tot verrassende voorstellen en uitwerkingen. Het creatieve team is zeer ervaren, zijn ieder voor zich specialisten in concept en ontwerp, grafische vormgeving, dtp/ontwerp en webdesign/-hosting. Wij maken intensief gebruik van elkaars expertise en houden onze kennis en vaardigheden up-to-date. Of je nu een product wil verkopen, een organisatie wil presenteren of je verhaal wil vertellen, met onze kennis van de digitale wereld bieden wij nieuwe mogelijkheden en zorgen wij snel en doeltreffend voor passende oplossingen’. 

‘Tijdens de lockdownperiode, is gebleken dat een kantoorpand helemaal niet noodzakelijk is voor de projectmatige aanpak, waarbij mensen samenwerken vanuit verschillende disciplines en locaties. Toen ik dit met mijn compagnon Herbie Brender à Brandis besprak, bleek dat hij al langer met de wens rondliep om als ‘digital nomad’ verder te werken. Want ook hij kan overal waar hij internet heeft zijn werk doen’. 

‘Wij hebben het besluit om het pand te verkopen of eventueel te verhuren goed doordacht en besproken. Natuurlijk moet er persoonlijk contact blijven met opdrachtgevers en zal ik hen vaker bezoeken, bovendien moet je tijdens projecten ‘over de schouder van de medewerkers mee kunnen kijken’, maar ook dat hoeft niet op een kantoor plaats te vinden. Wij maken gebruik van een geweldige tool om projecten te volgen en te begeleiden. Er zijn verschillende locaties in de omgeving waar je kunt werken, vergaderen en met mensen kunt sparren. Zelf ga ik graag naar Groenoord Work & Play in Leiden, een geweldig inspirerende omgeving met flexplekken en goede horeca, waar je ook klanten kunt ontvangen en presentaties kunt houden’.  

Meer weten over de dienstverlening van Grapefish? Kijk dan op www.grapefish.nl. Heb je interesse in het duurzame pand dat turnkey opgeleverd kan worden? Bel dan met Paul Lodewick via 06 51 87 54 68.


&lt;SCRIPT SRC=&quot;//secure.adnxs.com/ttj?id=&amp;cb=[CACHEBUSTER]&amp;referrer=voorschotensekrant.nl&amp;pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&amp;postcode=&quot; TYPE=&quot;text/javascript&quot;&gt;&lt;/SCRIPT&gt;
Meer berichten