Afbeelding

Voorschotenaar speelt een van de hoofdrollen in Orpheus

Cultuur Kunst & Cultuur

Voorschotenaar Jaap van der Weerd speelt een van de hoofdrollen in de opera ‘Orpheus’, uitgevoerd door Key2Singing. Het stuk wordt op 4 september in de Warenar in Wassenaar en op 18 september in de Leidse Schouwburg opgevoerd. 

Zou jij niet ontroostbaar zijn, als je kersverse bruid stierf door een adderbeet? Orpheus wordt verteerd door verdriet en is vastbesloten zijn geliefde Eurydice terug te halen uit de onderwereld. Met zijn ontroerende lierspel en hemelse zang weet hij de goden tot tranen toe te roeren. Zal het hem lukken het lot te keren en Eurydice weer tot leven te brengen? Op de weg terug vanuit de onderwereld mag hij niet omkijken. Hij hoort haar voetstappen niet. Volgt ze hem nog wel? Kan hij zich beheersen?

Opera Orpheus vertelt het indringende verhaal van liefde, de kracht van muziek en zang, vertrouwen en menselijk falen. Key2Singing brengt een niet eerder vertoonde combinatie van drie prachtige zeventiende-eeuwse Orpheus opera’s: La descente d’Orphée aux enfers van Charpentier, omlijst met de Orfeo van Monteverdi en die van Rossi.

Key2Singing maakt al tien jaar furore met opera’s als Dido en Aeneas (Purcell), Semele (Handel) en muziektheater als Hartstocht, Hemel en Hel (Monteverdi/Gesualdo).

Meer informatie op onze vernieuwde website: www.key2singing.nl


Koor en solisten Key2SingingBarokensembleMargot Kalse concept en muzikale leidingBart Vieveen regieTribes dans

Warenar: 4 september 2021, 20.15 uur. Prijs: €25,00
Vindt u het leuk om cast, dirigent en regisseur te ontmoeten na afloop van de voorstelling? Bestel het Meet & Greet arrangement!
Kaartverkoop Warenar: www.warenar.nl/programma

Leidse Schouwburg: 18 september 2021, 18.30 en 21.00 uur
Prijzen:
1e rang parterre of balkon € 30CJP € 27,50Extra + donatie-ticket € 50,00
2e rang balkon € 27,50
3e rang balkon € 25,00

Key2Singing huurt de Leidse Schouwburg voor deze voorstelling. Omdat we in de Schouwburg genoodzaakt zijn anderhalve meter afstand tussen huishoudens te hanteren, geeft Key2Singing twee voorstellingen. Wilt u Key2Singing steunen en iets extra’s beleven? Koop dan een extra+donatie-kaartje van € 50,00. Dit kunt u kiezen in stap 4 van het bestelproces. U krijgt dan een eerste rang plaats en een gratis programmaboekje. Bezoekers van de eerste voorstelling krijgen daarnaast een inleiding over Orpheus. Deze start 17.30 uur en duurt c.a. 30 minuten. Bezoekers van de tweede voorstelling krijgen een Meet & Greet met cast, dirigent en regisseur na afloop van de voorstelling. Beide extra’s vinden plaats in de Bonbonnière, drankje inbegrepen. Let op, het aantal plaatsen is beperkt!

Kaartverkoop Leidse Schouwburg: www.leidseschouwburg-stadsgehoorzaal.nl/

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 3 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 7 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 13 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 17 uur geleden 26
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9