Afbeelding
Foto: Filmtheater Voorschoten

Films in de bioscoop

Cultuur Kunst & Cultuur

De komende weken draaien de volgende films in het Filmtheater en de kinderbioscoop aan de Pr. Marijkelaan 4: 

Donderdag 2 en zaterdag 11 september, 20.00 en zondag 5 september 15.30: Druk
Drama,116 min. Kijkwijzer: 12. Regie: Thomas Vinterberg, met o.a. Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen
Er bestaat een theorie dat een bescheiden hoeveelheid alcohol in ons bloed geestverruimend werkt, onze problemen vermindert en de creativiteit verhoogt. Gesteund door deze theorie, beginnen Martin en zijn drie middelbare schoolcollega’s aan een experiment waarbij ze de hele dag een constant en weloverwogen alcoholpromillage in hun systeem handhaven. De eerste resultaten zijn zeer positief, de uitgebluste leraren komen weer tot leven en zelfs de resultaten van hun klassen verbeteren. Terwijl de glazen in een rap tempo achterover worden geslagen, is het voor sommigen steeds moeilijker om controle over de situatie te behouden en blijkt het experiment grotere gevolgen met zich mee te brengen dan verwacht.

Vrijdag 3 september, 20.00: Maverick Modigliani
Documentaire, kunst, 98 min. Kijkwijzer: 9
De documentaire film “Maverick Modigliani” die wordt uitgebracht ter gelegenheid van de 100ste sterfdag van Modigliani, verkent het leven en werk van de in Livorno geboren Amedeo Modigliani (1884-1920). Een avant-gardistisch schilder die een klassieke hedendaagse kunstenaar werd, geliefd en geïmiteerd over de hele wereld.

Zaterdag 4 en donderdag 9 september, 20.00 The Father
Drama, (VK 2020) 97 min. Kijkwijzer: 9
“The Father” is een fascinerend portret van een man die zijn grip op de realiteit aan het verliezen is. De briljante vertolking van Anthony Hopkins (“The Silence of the Lambs”, “The Two Popes”) laat je geen moment los. Olivia Colman (“The Crown”, “The Favourite”) als zijn dochter Anne, maakt zowel haar onmacht als haar liefde tastbaar.

Zaterdag 11 september, 11.00: Het Dorp van Toen en Nu
Op Open Monumentendag 2021 zal de film “Het Dorp van Toen en Nu” te zien zijn op verschillende locaties in Voorschoten, waaronder in Filmtheater Voorschoten.Voorschotenaren vertellen hoe een zandrug een boerendorp werd en uitgroeide tot een welvarende groene gemeente. Bewoners vertellen over de geschiedenis van hun pand. Een film door Voorschotenaren voor iedereen die wil genieten van onze mooie dorpskern. Toegang: gratis, maar reserveer wel een kaartje!

Zaterdag 11 september, 20.00: Concerto: A Beethoven Journey
Concertregistratie, documentaire, 92 min.Vier jaar lang heeft regisseur Phil Grabsky de gevierde concertpianist Leif Ove Andsnes gefilmd tijdens een wereldtournee met het Mahler Kamerorkest waarbij hij de vijf pianoconcerten van Beethoven vertolkt. Leif Ove Andsnes wordt beschouwd als een van de beste hedendaagse pianisten van deze tijd. De documentaire geeft een kijkje in de wereld van een pianist van wereldklasse, maar meer nog probeert de film aan de hand van de concerten de vele mythen uit het leven van Beethoven te ontrafelen. Hoe werd dit wonderbaarlijke talent uit Bonn een van de grootste componisten ter wereld tegen de tijd dat hij het vijfde concert schreef?

FAMILIEFILMS

Op woensdagen en in het weekend:

Boss Baby: Familiezaken (2D /3D)
Animatie, komedie, familiefilm, 108 min. Kijkwijzer: 6
De kinderen uit het vorige Boss Baby-verhaal: Tim en zijn kleine broertje, Boss Baby Ted, zijn nu volwassen geworden en zijn ieder een eigen weg gegaan. Tim is nu een getrouwde huisvader en Ted de directeur van een investeringsbedrijf.Tim en zijn vrouw Carol, de kostwinner van de familie, wonen in een buitenwijk met hun 7-jarige dochter Tabitha, en schattige nieuwe baby Tina. Tabitha is de beste van haar klas op een speciale school voor slimmeriken en is dol op haar oom Ted. Zij wil net als hij worden, maar Tim is bang dat ze te hard werkt en daardoor een normale jeugd misloopt.Intussen ontpopt baby Tina zich als een nieuwe Boss Baby, die Tim en Ted inschakelt voor een onderzoek naar de geheimen van de directeur van Tabitha’s school.

Paw Patrol – De Film
Familiefilm, avontuur, animatie,86 min. Kijkwijzer: AL
Het puppyteam trekt eropuit naar Avonturenstad waar hun grote vijand Humdinger burgemeester is geworden. Ze moeten de ene na de andere stommiteit van de burgemeester oplossen. Het team hulp van een nieuwe bondgenoot: de slimme teckel Liberty

Spirit - Ongetemd
Animatie, familiefilm van de makers van Dreamworks, 88 min. Kijkwijzer: 6. In Filmtheater Voorschoten te zien vanaf 8 september.Spirit Ongetemd is een groots avontuur over een eigenzinnig meisje dat op zoek is naar een plek waar ze zich thuis voelt. Ze raakt bevriend met een wild paard.

In verband met de corona-maatregelen mogen er per voorstelling maximaal 59 bezoekers worden toegelaten
Om te voorkomen dat een voorstelling overbezet raakt vraagt het filmtheater bezoekers om kaartjes vooraf online te kopen via www.filmtheatervoorschoten.nl. Bescherm anderen: blijf thuis bij verkoudheidsverschijnselen!

Filmtheater Voorschoten

Prinses Marijkelaan 4
2252 HH Voorschoten
Informatie en kaartjes: www.filmtheatervoorschoten.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Afsluiting Sijtwendetunnel van 28 april tot 18 mei 6 uur geleden 2
De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 23 uur geleden
Afbeelding
Van chaotische hoofd naar innerlijke kind 23 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 23 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 23 uur geleden