Tengu Malina Bossa Nova Project treedt op 25 september op bij PJPJ
Tengu Malina Bossa Nova Project treedt op 25 september op bij PJPJ Foto: PJPJ

PJPJ opent jazzseizoen op 25 september

Cultuur Kunst & Cultuur

Podium Jong Professionals Jazz opent het jazzseizoen op 25 september in het Cultureel Centrum met een optreden van Tengu Malina. 

‘Tengu Malina’ begon als een muziek duo in Januari 2018 in Amsterdam met de intentie om hun eigen interpretatie van muziek uit verschillende genres te presenteren. De groep is geformeerd rond zangeres en gitariste Martina Effy (pseudoniem voor Martina Bergonzoni) en saxofonist Niccolo’ Zanella. 

Beide musici zijn respectievelijk op het Koninklijk Conservatorium den Haag en het Conservatorium van Amsterdam opgeleid. Zij werken vaak samen met het “Amsterdam Music Project” en werkten al samen op vele muziek evenementen in en rond de stad Amsterdam.

In oktober 2019 besloten zij om meer ruimte te maken voor de Braziliaanse songs, al een belangrijkonderdeel van hun repertoire, met als doel om de diepere betekenis in deze stukken te delen met publiek wat leidde tot het nieuwe project genaamd “Tengu Malina Bossa Nova Project”; in eenkwartetbezetting met Pedro Ivo Ferreira op contrabas en Ilia Rayskin op drums. Beide zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. 

Het repertoire komt uit de Braziliaanse muziektraditie uit de jaren ’70 en de jaren ’80. De meeste van deze liedjes komen van componisten als Antonio Carlos Jobim, Paulinho Da Viola en Vinicius de Moraes. Met dit nieuwe project traden zij al meerdere malen op in Nederland waaronder in “Cultureel Café Bacchus” in Aalsmeer, “Mayor Manor” in Amsterdam en het “Grachten Festival 2020” in Amsterdam. 

Op zaterdag 25 september 2021 zullen zij zich presenteren in het Cultureel Centrum Voorschoten bij Podium Jong Professionals Jazz, aanvang 20:00 uur. Entree 7 euro. Voor meer info over de concerten: zie www.pjpj.nl

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 11 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 15 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 20 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9