De Fanfare Philomena met rechts op de voorgrond hun beschermheer Cees Bijloos
De Fanfare Philomena met rechts op de voorgrond hun beschermheer Cees Bijloos Foto: Cor Sijbers

Harmonie Philomena uit Haelen viert 100 jarig bestaan met optreden in Voorschoten

Algemeen

Op uitnodiging van hun beschermheer, Voorschotenaar Cees Bijloos, brengt de Harmonie Philomena uit Haelen (Limburg) een bezoek aan Voorschoten en Den Haag, om ter gelegenheid van hun 100 jarig bestaan een optreden te verzorgen. 

Op zaterdagmiddag 25 september rond 14.30 uur treedt de Harmonie Philomena op voor het winkelend publiek op het Treubplein in Voorschoten. Zo’n 40 leden van de harmonie brengen bekende en onbekende melodieën ten gehore. 

‘Het moet een feestelijk gebeuren zijn’,  Bijloos. Corona heeft ons al lang genoeg in een ‘’wurggreep’’ gehouden. We willen nu met dit optreden het 100 jarig bestaan van Philomena vieren’. 

‘Het laatste grote optreden buiten was in het kader van 75 jaar bevrijding van het Leudal in (Midden -Limburg) in 2019’, memoreert Bijloos. Het optreden vond plaats op mijn boerderij waar in de oorlog verschrikkelijke razzia’s hebben plaatsgevonden. Een openluchtspel van tien avonden over het verzet heeft toen grote indruk achtergelaten bij het vele publiek’.

‘Het was aanvankelijk de bedoeling ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan om samen met de Harmonie Voorschoten op te treden.  Aangezien er nog te veel onzekerheden over de beperkende maatregelen vanwege Covid 19 waren, hebben we van dit gezamenlijk optreden helaas af moeten zien. Heel jammer, evenals het niet door kunnen gaan van de feestavond die wij hadden gepland bij de Gouden Leeuw. Door de brand aldaar, moesten wij uitwijken naar de Haagsche Schouw in Leiden, waar ook zal worden overnacht. Natuurlijk zullen de leden van de harmonie na het optreden op het Treubplein wel even op z’n Limburgs ‘een pintje pakken’ op de Voorstraat!! 

Op zondagmorgen (op weg naar Scheveningen) wordt in het kader van het 100 jarig bestaan ook stil gestaan om vrijheid en muziek te benadrukken. Immers musiceren en vrijheid kunnen niet zonder elkaar. Er zal daarom rond 11.30 uur een bezoek gebracht worden aan de Waalsdorpervlakte waar een krans zal worden gelegd en een koraal ten gehore worden gebracht. Na afloop wordt het Wilhelmus ten gespeeld. 

Die zelfde middag wordt het weekend afgesloten met een lunchconcert op Het Paviljoen van Sociëteit de Witte rond 14.00 uur.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 7 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 11 uur geleden 25
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9
Onlangs werd 25 jaar aangepast roeien, gevierd bij Roeivereniging Rijnland
25 jaar aangepast roeien binnen roeivereniging Rijnland 27 mrt, 13:31
Afbeelding
MHC Forescate JO14-2 toont teamspirit tegen koploper Rijswijk 27 mrt, 13:24