Logo voorschotensekrant.nl
Foto:

Walking Football Voorschoten’97, meer deelnemers welkom!

Voorschoten - De walking footballers van Voorschoten’97 zijn ook deze zomer doorgegaan met hun trainingen op dinsdagmiddag. Ondanks de vakantieperiode was de opkomst over het algemeen heel redelijk. Nu is de groep weer vrij compleet, zo’n 20 man. Er kunnen echter altijd meer mensen bij.

“Voorwaarden” om mee te spelen zijn een leeftijd van ongeveer 60 jaar en ouder, een sportieve grondhouding, redelijke conditie, enig doorzettingsvermogen maar bovenal: veel plezier en lol in het voetbalspel. Er wordt nog wel eens wat denigrerend gedaan over Walking Football, maar als je eenmaal de stap hebt genomen om een keer mee te doen ben je meestal verkocht.

Bij het uit Engeland overgewaaide spel is hardlopen en ruw spel verboden, een keeper en buitenspel kent men niet, de bal mag niet hoger komen dan op heuphoogte maar scoren mag natuurlijk altijd. Men speelt op een kwart veld met kleine doeltjes. Heerlijk bezig zijn, lekker bewegen en ouderwets met de bal bezig zijn. Passen, vrijlopen en schieten op doel, het blijft altijd een uitdaging. Veel oud-voetballers die b.v. wegens fysieke problemen al lang niet meer hebben gevoetbald, zijn door het Walking Football weer volop met hun sport bezig. En hoewel de naam “wandelvoetbal” anders doet vermoeden, is een uurtje Walking Football best vermoeiend. We beginnen altijd onder de enthousiaste leiding van atletiektrainer Ed Zijl met een lekker pittige warming-up, en daarna enkele oefeningen met bal. Afgesloten wordt natuurlijk met een ouderwetse partij, waarbij het er soms fanatiek aan toe gaat. Na afloop is er dan altijd de heel gezellige “derde” helft.                                        

Daarnaast beginnen er nu ook weer toernooien in de regio, waar Voorschoten’97 een graag geziene gast is. Komende weken wordt meegedaan aan toernooien bij KMD in het Westland en Altior (Langeraar)

Kom eens kijken, of beter nog neem je sportkleding mee en ervaar hoe leuk het is om weer een balletje te trappen en daarna gezellig een frisje/biertje te drinken met elkaar. Elke dinsdag op sportpark Adegeest, verzamelen rond 13.45 uur en we beginnen om 14.00 uur. Info bij Fred Veldman (fa.veldman@gmail.com ) Peter Dubbeling (peterdub@xs4all.nl) of Hans Verweij (hansverweij@xs4all.nl). Voor algemene informatie over Walking Football kun je kijken op www.oldstars.nl

Meer berichten