<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: De Regenboog
Regio nieuws

RK de Regenboog ruimt zwerfafval op

Zaterdag 18 September is het World Cleanup Day. Op deze dag gaan wereldwijd mensen de straat op om buiten een grote schoonmaakbeurt te houden. De Regenboogschool ging vandaag al de straat op. 

Madee (9 jaar) hoorde over de actie en wilde meteen meedoen met haar klas. Madee: “ik hoorde dat er heel veel mensen over de hele wereld meedoen aan World Cleanup day en dat hoe meer mensen samenwerken, hoe beter het is. Ik heb de juf toen gevraagd of we mee konden doen. En dat kon! We zijn langs het station en het spoor gaan lopen. Zwerfafval is namelijk een groot probleem. Het blijft niet op één plek liggen, maar gaat via het riool of de sloot naar de rivier en de zee. Dan eten de vissen het op en gaan dood. Dit willen we stoppen”.

World Cleanup Day
Zwerfafval is wereldwijd een groot probleem. In Nederland alleen al is geschat dat er elk jaar ruim 100 miljoen kilo zwerfafval op straat of in het water beland. Aan World Cleanup Day doen 180 landen mee.

Ook in Nederland doen veel mensen mee en de Nederlandse ambassades wereldwijd zetten zich ook in om zwerfafval te verzamelen. Groep 5/6 van de Regenboog verzamelde in totaal 7 vuilniszakken zwerfafval. De gemeente Voorschoten leverde de grijpstokken aan de Regenboog en haalde het verzamelde afval weer op. 


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten