Foto's: Voorschotense Oldtimer Vereniging
Foto's: Voorschotense Oldtimer Vereniging

VOV showt mobiel erfgoed in Voorschoten

Cultuur Kunst & Cultuur

De Voorschotense Oldtimer Vereniging bestaat 25 jaar. Dit 5e lustrum werd groots gevierd op 12 september. Een rijtoer van hun mobiel erfgoed door Voorschoten was een belangrijk onderdeel van deze dag.

Op 17 april 1996 werd de Voorschotense Oldtimer Vereniging opgericht. Een groep mensen met liefde voor oude auto’s sloeg de handen ineen en richtte een vereniging op. En nu, 25 jaar later, deze feestdag, tevens een alternatief voor de Oldtimerdag 2021, die begon bij kasteel Duivenvoorde, een cultureel icoon van Voorschoten geheel passend bij de vereniging. 

Het hoogtepunt was de rit van 53 oldtimers door Voorschoten. De stoet werd aangevoerd door Spuit 41 van het Brandweermuseum en afgesloten door een ‘Eend’ van de ANWB/Wegenwacht, de bezemwagen. Langs de kant vele bewonderaars die deze rit van het mobiele erfgoed zeer waardeerden. 

De rit ging verder via Katwijk naar het Louwman museum in Den Haag. Omdat auto’s van 40 jaar en ouder daar voor de deur mogen parkeren, werden alle bezoekers van het museum op een extra (openlucht) expositie getrakteerd. Na het museumbezoek vertrokken de auto’s via de Voorstraat met zijn fraaie terrassen en wederom de nodige enthousiaste mensen naar buurthuis De Boschbloem. Daar werd de receptie gehouden. 

VOV voorzitter Hans Hoving memoreerde in zijn toespraak de oprichters: ‘De initiatiefnemers hebben dat goed aangevoeld. Er is nu een bloeiende vereniging met bijna 200 leden. Iedere maand is er wel een activiteit. Inderdaad heeft COVID-19 roet in het eten gegooid, maar vanaf nu pakken wij als vereniging de draad weer op’. Vervolgens voerde ook burgemeester Nadine Stemerdink het woord. Het verhaal gaat dat zij afspraakjes voor een paar ritjes heeft gemaakt. De VOV kan terugkijken op een mooie dag.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Nieuws overzicht

Afbeelding
Voorschotense Krant vrijdag in de bus en op www.voorschotensekrant.nl 8 uur geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 12 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 18 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 22 uur geleden 27
De familie van Ton is blij met het speciale bankje
Een eigen bankje met plaquette voor Ton van der Pol 27 mrt, 15:44 9