<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo voorschotensekrant.nl
Foto: Topaz
Regio nieuws

Topaz start samenwerking met HammondCare Australië

Zorgorganisatie Topaz en HammondCare, een van de meest innovatieve zorgverleners in de gezondheidszorg en ouderenzorg in Australië, gaan een strategische samenwerking aan om de kwaliteit van leven van mensen met dementie te verbeteren. Ze lanceren de samenwerking met een online sessie met opinieleiders van beide organisaties, die online komt op dinsdag 21 september, Wereld Alzheimer Dag.

Topaz en HammondCare gaan kennis delen op het gebied van dementie, zoals complexe problematiek en gedragsverandering en kleinschalige inrichting van locaties voor mensen met dementie. HammondCare wil daarnaast graag leren van de gespecialiseerde zorg en behandeling voor mensen met de ziekte van Huntington van Huntington expertisecentrum Topaz Overduin in Katwijk. De professionals werken samen binnen wetenschappelijk onderzoek, er komen kennisnetwerken van professionals en mogelijkheden voor onderlinge uitwisselingsstages voor medewerkers van Topaz en HammondCare.

Stronger Together
Bestuurders Lia de Jongh (Topaz) en Mike Baird (HammondCare) kondigen samen met professor Wilco Achterberg, de Leidse hoogleraar Institutionele Zorg en Ouderenzorg, de strategische samenwerking aan onder de naam: Stronger Together: Dementia Knowledge Exchange. “Deze samenwerking zorgt voor vergroting van de kennis en mogelijkheden voor onze beide organisaties en sluit aan bij de missie van HammondCare om de kwaliteit van leven van kwetsbare mensen te verbeteren”, aldus Mike Baird, bestuurder HammondCare.

Lia de Jongh geeft aan dat Topaz graag wil leren van de expertise van HammondCare op het gebied van een dementievriendelijke inrichting en de zorg voor mensen met dementie thuis. “Topaz kijkt ernaar uit om met HammondCare samen te werken. Deze samenwerking is een mooie aanvulling op de kennis en expertise die we met zorgpartners binnen Nederland delen vanuit ons Expertisecentrum Dementie, waarin we met collega organisatie ActiVite participeren.” Beter Thuis met Dementie, een speciale 5-daagse minivakantie voor stellen waarin ze leren omgaan met beginnende dementie, waarmee het expertisecentrum dementie van Topaz en ActiVite deze week is gestart, is in 1997 door HammondCare ontwikkeld. Een ander bijzonder detail is ook dat er in Australië veel ouderen wonen die in de jaren ’50 en ’60 vanuit Nederland zijn geëmigreerd. Mede door de invloed van dementie spreekt een deel van deze ouderen weer voornamelijk Nederlands. Ook voor hen kunnen de professionals van Topaz naar alle waarschijnlijkheid van betekenis zijn.

Webinar over dementiezorg
In de webinar gaan Topaz bestuurder Lia de Jongh en professor Wilco Achterberg in gesprek met Colm Cunningham, universitair hoofddocent en directeur van het Dementia Centre van HammondCare; en professor Susan Kurrle, die de leerstoel Ouderenzorg bekleed aan de Universiteit van Sydney.

In de webinar, gehost door Marie Alford, hoofd van het HammondCare dementiecentrum, komen onderwerpen aan de orde zoals de radicale vernieuwing van de zorg, de gespecialiseerde Huntingtonzorg en kleinschalig zorgen binnen Topaz en HammondCare’s unieke relatiegerichte zorgmodel. Ook worden de voordelen besproken van de inzet van specialisten ouderengeneeskunde binnen en buiten de verpleeghuizen en de geleerde lessen uit het recente Isolate-onderzoek naar de impact van sociale isolatie door de coronamaatregelen binnen de langdurige zorg.

De heer Frank van Beuningen, de Nederlandse consul-generaal en de heer Matthew Neuhaus, de ambassadeur van Australië in Nederland onderstrepen met hun deelname aan de webinar het belang van deze samenwerking.

De webinar is vanaf dinsdag 21 september beschikbaar via: www.topaz.nl/ expertisecentrumdementie


<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=voorschotensekrant.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten