Ter Wadding. Foto: Museum Voorschoten
Ter Wadding. Foto: Museum Voorschoten

‘Het silhouet van Voorschoten, boven en onder de grond’

Cultuur Kunst & Cultuur

De nieuwe tentoonstelling ‘Het silhouet van Voorschoten’ wordt op zaterdag 25 september officieel geopend. De expositie haalt bijzondere aspecten van historische en moderne gebouwen van het dorp naar voren. 

Wat is er te zien op de tentoonstelling? We tonen de geliefde parels van Voorschoten. De schijnwerpers zijn speciaal gericht op de buitenkant van de gebouwen: de gevels, de bouwstijlen en versieringen. Het gaat van buitenplaats Ter Wadding in het noorden tot kasteel Duivenvoorde in het zuiden van Voorschoten. Hierbij hopen we dat bepaalde details gaan opvallen. Wie heeft bijvoorbeeld wel eens de zeemeermin gezien op de gevel van Ter Wadding? 

De Voorstraat in het centrum van het dorp krijgt een aparte plaats in de tentoonstelling. Zo vertrouwd en zo belangrijk in het leven van Voorschotenaren!

We laten ook nieuwe bouwwerken zien, zoals het Deltaplein. Beeldbepalend voor wie vanuit zuid of west naar het dorp komt. Tot slot gaan we de diepte in, naar de ondergrond van Voorschoten. Daar wordt de N434 met de Corbulotunnel aangelegd. De nieuwe verbinding tussen de A4 en A44, waar 70 jaar over is gediscussieerd.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Vol Cultureel Centrum Voorschoten genoot van de KC Big Band! 37 minuten geleden
Het bestuur van de Autotocht met vlnr Peter Grimbergen, Joyce Spendel, Tineke van Os, Marijke Kljn en Sander de Ridder. Foto: Pr
De 92e Autotocht Ouden van Dagen is op woensdag 8 mei 54 minuten geleden
Afbeelding
"BLIJSPEL" VERGETELHEID toneelgroep Voorschoten: alleen nog kaarten voor 6 april 16 uur geleden
Afbeelding
Leerlingen Gevers: oorlogsverhalen blijven vertellen 22 uur geleden
Jesper Zonneveld neemt per 1 april Heymans IJzerwaren aan het Treubplein 6, over van Bob Heijmans. Foto: Nelleke de Vries
Heymans IJzerwaren heeft nieuwe eigenaar: Jesper Zonneveld 28 mrt, 09:00 27