Burgemeester Nadine Stemerdink feliciteert Greet en Hans Dijkers-Pex met hun 60-jarig huwelijk. Foto: Vsk
Burgemeester Nadine Stemerdink feliciteert Greet en Hans Dijkers-Pex met hun 60-jarig huwelijk. Foto: Vsk

Felicitaties voor diamanten echtpaar Dijkers-Pex

Algemeen Regio nieuws

Op 16 juli vierden Greet en Hans Dijkers-Pex dat zij 60 jaar geleden in het huwelijk traden. De corona-maatregelen weerhielden de burgemeester ervan hen te komen feliciteren, maar op 14 september vond het bezoek alsnog plaats.

Het echtpaar vertelt de burgemeester hoe het in Den Haag is begonnen. ‘Ik had Hans al eens ontmoet en toen ik hem later op straat zag lopen, zorgde ik ervoor dat we elkaar toevallig tegenkwamen’, lacht Greet. Anderhalf jaar later werd er getrouwd. ‘We kregen twee dochters en we zijn nog steeds gelukkig met elkaar. Wij zijn blij met deze seniorenwoning aan de Bernhardlaan en genieten dagelijks van het uitzicht en deze mooie plek vlakbij het park.’ Het huwelijksfeest werd in de zomer gevierd met alle kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen, ‘wij zijn een hechte familie, daar genieten wij enorm van!

Het echtpaar doet nog volop mee met activiteiten. Beiden zijn zij lid van de toneelvereniging, nu achter de schermen, vroeger ook op het toneel. ‘Mijn leukste rol was er één zonder tekst, als dienstmeisje moest ik vier keer het toneel op om elke keer door mijn baas met ‘weg wezen jij’, weer terug gestuurd te worden. Als postbode zwom ik ooit het toneel over om schipbreukelingen de post te brengen’, vertelt Greet Dijkers die ook graag breit. ‘Ik maak deel uit van de vrijwilligersgroep van Florence die breit voor daklozen in den Haag’.

Hans Dijkers is ook al heel lang actief in de toneelvereniging, achter de schermen leverde hij een belangrijke bijdrage aan het bouwen en opbouwen van de decors en doet de pr. Hij kijkt terug op een actief leven, in 1982 was hij gestationeerd in de Sinaïwoestijn waar Nederland moest toezien op de naleving van het Camp David akkoord. ‘Ik was daar als personeelsfunctionaris, maar aan mijn ritten door de Gazastrook naar de Nederlandse Ambassade bewaar ik heel wat spannende herinneringen’, vertelt hij. Op de marinebasis Valkenburg was hij VIP coördinator van de Royal Flights, ‘ik heb heel wat ‘royals’ daar langs zien komen’. Ook was hij jarenlang voetbalscheidsrechter in de subtop en heeft scheidsrechters tijdens de opleiding begeleid. ‘Ik zou er nu geen plezier meer aan beleven’, zegt hij. ‘De sfeer op en rond het veld is lang niet meer wat het vroeger was’.

Ook Greet en Hans Dijkers kennen het geheim van een gelukkig huwelijk: Geven en nemen en heb je eigen ding in het leven, is hun advies!’

Nieuws overzicht

De bewoners van de Brunita J. Gemmekelaan protesteren al sinds vorig jaar tegen de komst van flexwoningen op het Geestwoningpad.
Buurt opgelucht: géén flexwoningen op Geestwoningpad 1 uur geleden
Afbeelding
Wereldwinkel Voorschoten: volop keus voor moederdag! 1 uur geleden
Afbeelding
Intratuin rijdt mee in de Bloemencorso met betoverende auto 1 uur geleden
Afbeelding
Lang zal hij leven! 7 uur geleden
Afbeelding
Voorschotense Krant morgen in de bus en nu al online 18 uur geleden