Ben Jansen: Sunset. Een kleurrijk zeegezicht van 50x70 cm bij het Engelse Scarborough dat u in oktober in het echt kunt zien in de Voorschotense Bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. (Foto: PR)
Ben Jansen: Sunset. Een kleurrijk zeegezicht van 50x70 cm bij het Engelse Scarborough dat u in oktober in het echt kunt zien in de Voorschotense Bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. (Foto: PR)

Nieuwe expositie VKK en afscheid van het Ambachts- en Baljuwhuis

Cultuur Kunst & Cultuur

Aan de kleine tentoonstellingen achter de ramen bij restaurant Floris V komt op 30 september een einde. De leden van de Voorschotense Kunstkring VKK exposeren nog wel in de bibliotheek aan de Wijngaardenlaan. 

Daar hangt aan en staan de komende weken bij de wanden werk van Theo Damsteegt, Arnold Hoogendorp, Ben Jansen, Lucy de Kruijf, Danielle Proper, Ankie de Reus, Andree Reijers, Marian Smit, Maria Starke-Milkó en Alice Zitman. 

De expositie draagt de titel ‘Kleurrijk’. Waar de ene kunstenaar de primaire kleuren als uitgangspunt neemt, werkt de andere met subtiele nuances. En waar een derde precies weergeeft, wat hij of zij waarneemt, laat een vierde zich meeslepen door de eigen fantasie en/of de mogelijkheden, die de gebruikte techniek en middelen hem of haar bieden. Zo biedt elk van de creaties stof tot nadenken, verwondering en genieten. Over en van het kleurenspel, de compositie, de vormgeving en het uitgebeelde. 

Neem daarom rustig de tijd om de kunstwerken tijdens de openingsuren helemaal in u op te nemen. Alle getoonde werken zijn te koop. De schappelijke prijzen vindt u op een kaartje bij de werken. Wilt u tot een aankoop overgaan? Neem dan contact op met de voorzitter van de VKK, Bert Westra, telefoon 06-32275691. Hij zal u graag verder helpen bij het verwerven van een stuk.

Adieu Ambachts- en Baljuwhuis?
De sinds maart lopende kleine tentoonstellingen achter de ramen bij Floris V worden op 30 september beëindigd. Daarmee lijkt een einde gekomen aan 55 jaar exposities in en bij het Ambachts- en Baljuwhuis. Of dit onheil alsnog kan worden afgewend, hangt volledig af van de gemeenteraad, die op 7 oktober een besluit neemt over het wel of niet verkopen van deze historische panden. De VKK blijft, zolang de beslissing nog niet is gevallen, wellicht tegen beter weten in, hopen op een uitweg uit de impasse, waarin men door het voornemen van de gemeente is geraakt. Waar men in het plan van uitbater Jos Kriek nog de mogelijkheid kreeg om in de Ambachtszaal te gaan exposeren, is in het plan van de nu beoogde koper geen enkele ruimte voor kunstexposities opgenomen.

Nieuws overzicht

Afbeelding
Taekwon-Do Rotterdam Cup 2024 1 uur geleden
Afbeelding
Gewonde en schade na aanrijding Piet Heynlaan 10 uur geleden
Afbeelding
MHC Forescate gymt samen met de basisscholen 12 uur geleden
De eerste punten van Dames 1 TV Forescate zijn binnen maar winst zat er nog niet in.
Forescate Dames 1 pakt eerste punten maar grijpt net naast de overwinning 13 uur geleden
Afbeelding
Li-La-Lentefeest in de Natuurspeeltuin! 13 uur geleden